Veronica Westhrin rapporterte fra Washington D.C. den dramatiske onsdagskvelden.
Veronica Westhrin rapporterte fra Washington D.C. den dramatiske onsdagskvelden.

Veronica Westhrin rapporterte fra gatene i DC: Var veldig redd for hvordan situasjonen skulle utvikle seg

– Man føler seg ikke lenger trygg som journalist, beskriver NRK-korrespondenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er en trist dag. Jeg merker jeg blir berørt av det selv, og det er tydelig at det er mye følelser i sving i hele byen. Dette går inn på alle som er her, sier NRK-korrespondent Veronica Westhrin til Journalisten.

Tidlig onsdag ettermiddag, amerikansk tid, rapporterte Westhrin direkte på Dagsrevyen om at Kongressen hadde begynt på den offisielle godkjennelsen av resultatet i presidentvalget.

Kort tid etterpå hadde demonstranter brutt barrikader og etter hvert brutt seg inn i selve kongressbygningen, i en uoversiktlig situasjon som fortsatte utover i kveldstimene.

NRK-korrespondenten fikk en lang og dramatisk arbeidsdag, som ikke var over før klokka to på natta.

Sikkerhetsvurderinger

Utover ettermiddagen onsdag måtte hun selv, sammen med fotograf Snorre Wik, gjøre spontane sikkerhetsvurderinger rundt hvor nært opptøyene de skulle bevege seg.

– Jeg var var veldig redd for hvordan situasjonen skulle utvikle seg i går, og ba fotografen min finne et trygt sted å ha som base, også siden jeg ikke hadde tid til å hente den skuddsikre vesten min, noe som er helt sykt at jeg faktisk må tenke på i disse dager, sier Westhrin.

Hun legger til:

– Hadde jeg vært der alene, hadde jeg gått inn, men i team med en kameramann er man mer utsatt. Og man føler seg ikke lenger trygg som journalist, med en president som har utpekt mediene til fiender.

Føler seg ikke helt trygg

Journalisten har tidligere omtalt hvordan aggresjon mot journalister og medier var en del av stemningen i Washington onsdag.

Når Journalisten snakker med Westhrin på telefon torsdag ettermiddag norsk tid, er hun på vei tilbake til Kongressen for å være med på direkten på Dagsnytt 18.

– Jeg vil ikke si at jeg føler meg helt trygg, men situasjonen er mer under kontroll, og jeg går helt inn på kongressbygningen nå, avslutter Westhrin.

Powered by Labrador CMS