Nyhetsredaktør Ragnar Bøifot og sjefredaktør Anders Horne 

Foto: Hedda Fors
– Dette kommer til å endre byen vår totalt, sier ansvarlig redaktør i Fremover, Anders Horne. Her med nyhetsredaktør Ragnar Bøifot.

Alpin-VM 2029

– Det her er starten på en helt ny tidsregning

Det er  VM-feber i Narvik forteller sjefredaktør i Fremover Anders Horne. Nå jakter avisa på to VM-journalister til nyopprettet VM-redaksjon. 

Publisert Sist oppdatert

– Nå skal vi få se alpinister på toppen av Narvikfjellet stupe ned mot fjorden i spektakulære omgivelser. 

Kulturminister Lubna Jaffery var ikke beskjeden i uttalelsen hun ga til NRK da det ble kjent at Norges aller første alpin-VM skal arrangeres i Narvik i 2029. 

Bytransformasjon

Det skal nemlig investeres for milliarder i byutvikling, næringsutvikling og reiseliv i byen plassert innerst i Ofotfjorden de neste årene. 

– Man kan jo tenke på det som en 14 dager lang fest om fem år, eller så kan man tenke på det som et bytransformasjonsprosjekt som knapt en nordnorsk by har stått overfor noen sinne, sier ansvarlig redaktør i Fremover, Anders Horne, til Journalisten. 

Lokalavisa, som i dag består av tolv ansatte, står ovenfor en oppgave av dimensjoner når Narvik, med sine 14.051 innbyggere, for alvor skal settes på skisportens internasjonale kart. 

For et par uker siden lyste avisa ut to nye journaliststillinger, men da VM-nyheten var et faktum endret de utlysningsteksten. 

«Vi trenger to VM-journalister», står det nå i den endrede stillingsutslysningen. 

Egen VM-redaksjon

Målet, forteller Horne, er å dedikere en redaksjon i redaksjonen som kun skal jobbe med VM-prosjektet framover. 

– Dette kommer til å endre byen vår totalt. Det kommer til å gå inn i absolutt alt vi jobber med, i alle mulige prosesser. Vi vet allerede nå at det planlegges fire-fem nye hoteller. Vi har et reiseliv som allerede er i kraftig vekst og som nå bare kommer til å øke på videre, det er en engasjert Horne som forteller. 

Han fortsetter: 

– Narvik er en vanvittig spennende by ellers òg, med både geopolitikk, Ofotbanen og Aker som jobber med store industriprosjekter i tillegg kommer det til å dukke opp mange nye prosesser innenfor idrettspolitikken

– Hvordan var stemninga i redaksjonen da nyheten kom om at Narvik fikk alpin-VM? 

– Stemninga i Narvik nå er ... Her er det skikkelig VM-feber, sier Horne før han legger til: 

– Dette handler om mye, mye mer enn bare festen på 14 dager i 2029. Det her er starten på en helt ny tidsregning. 

Powered by Labrador CMS