Karina Torberntsson er journalist og klubbleder i Avisa Oslo.

Det siste året har elleve sluttet i Avisa Oslo – samtidig er det ansettelsesstopp i Amedia

– For å konkurrere med større aviser mener vi det er viktig å få inn nye folk, sier klubbleder. 

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden juli 2022 har elleve ansatte sluttet i Avisa Oslo. Det utgjør rundt en tredjedel av den totale staben.

I februar innførte Amedia-konsernet, som eier Avisa Oslo, en midlertidig ansettelsesstopp som følge av blant annet det svekkede annonsemarkedet i 2022. 

Klubbleder i Avisa Oslo, Karina Torberntsson, uttaler på vegne av redaksjonsklubben at hun forstår at dette bunner i den vanskelige økonomiske situasjonen i mediebransjen, men håper de alltid vil kunne erstatte ansatte som slutter.

– Vi er ambisiøse og ønsker å være den beste avisa for folk i Oslo. For å konkurrere med større aviser mener vi det er viktig å få inn nye folk. Antallet journalister bør gjenspeile ambisjonene, sier Torberntsson til Journalisten. 

Redaktørskifte

I september 2022 tok Kristin Stoltenberg over rollen som ansvarlig redaktør i Avisa Oslo etter at Magne Storedal, som hadde vært redaktør siden avisens oppstart.

Nyheten om redaktørskiftet kom svært overraskende på redaksjonen i avisa. Meldingen opplevdes som et sjokk for mange, og skapte både sinne og tårer i redaksjonen, fikk Journalisten opplyst fra flere kilder.

– Det å stå i en endringsprosess som vi gjorde i fjor er krevende, men Avisa Oslo har et særs godt og inkluderende arbeidsmiljø. Vi heier på hverandre når folk får til noe bra og er sammen på fritiden, sier Torberntsson. 

Videre sier klubblederen at det alltid er trist når dyktige venner og kollegaer slutter, men at hun ikke er overrasket over at de har vært attraktive for flere arbeidsplasser.

– Det er nok også mange grunner til at folk slutter. Noen har fått drømmejobben et annet sted, andre vil kanskje ha andre arbeidsoppgaver. Heldigvis har vi fått inn kjempeflotte folk i Avisa Oslo som har imponert fra første dag.

– Attraktive for andre 

Om hun har opplevd misnøye fra de ansatte som en følge av redaktørskiftet, ønsker ansvarlig redaktør Stoltenberg ikke å kommentere.

– I mediebransjen har det de siste årene vært tøff konkurranse om flinke folk, fordi mange redaksjoner har hatt ulike satsinger. Vi har mange flinke, unge medarbeidere i Avisa Oslo som er attraktive for andre arbeidsgivere. Det er en hedersbetegnelse, skriver hun til Journalisten.

Stoltenberg beskriver Avisa Oslo som en spennende arbeidsplass med godt kollegialt miljø.

– Og vi opplever å få mange kvalifiserte søkere når vi lyser ut stillinger.

Før ansettelsesstoppen i Amedia ansatte Avisa Oslo fem personer i løpet av høsten 2022 og starten av 2023, opplyser redaktøren. I etterkant har ytterligere fire blitt hentet til andre medier. Avisa Oslo har nå en stab på 26 ansatte. 

– Vurderinger om reansettelser gjøres løpende og internt, avslutter Stoltenberg.

Powered by Labrador CMS