Teamet som jobber med automatisert journalistikk i NTB teller nå fem fast ansatte og tre innleide konsulenter fra Miles. Fra venstre: Rasmus Gorset Berg, Lasse Lervik, Ask Juhl Markestad (Miles), Håvard Engum (Miles), André Voigt, Ulrik Antoniussen Halmøy, Rune Forberg (Miles) og Per Christian Evensen Helme.

MEDIEFOLK:

Dette teamet skal gjøre NTB bedre på kunstig intelligens

André Voigt og Ulrik Antoniussen Halmøy er siste tilskudd til avdelingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB leverer allerede en næringsrobot, boligrobot og fotballrobot til en lang rekke medier. Nå jobbes det med å utvikle en ny maskinlæringsmodell som vil gi robotartiklene mer variert språk og føre til en bedre leseropplevelse, skriver nyhetsbyrådet i en pressemelding.

André Voigt (34) og Ulrik Antoniussen Halmøy (26) er siste tilskudd til avdelingen.

Voigt er maskinlæringsekspert og kommer fra en postdokstilling hos NTNU. Han skal jobbe med å utvikle kunstig intelligens som gjør NTBs tekstroboter bedre til å skrive artikler.

– Jeg synes bruken av AI på språk er en av de mest spennende nyvinningene som er kommet de siste årene. Samtidig har nyhetsbransjen generelt og NTB spesielt et særskilt behov for at den publiserte teksten er riktig, og det klarer ikke dagens teknologi å tilfredsstille. Å få jobbe med disse problemstillingene hos NTB er en perfekt mulighet til å komme med et eget og forhåpentligvis innflytelsesrikt bidrag til AI-feltet, sier Voigt i pressemeldingen.

Halmøy er ansatt som fullstackutvikler. Han kommer fra Nav It og ser frem til å være med og bygge medieteknologi som blir brukt av mange mennesker.

– Det blir veldig kult å jobbe med automatisert journalistikk hos en så sentral medieaktør som NTB. Automatisert journalistikk byr på mange interessante etiske og teknologiske problemstillinger som det blir spennende å prøve å finne gode løsninger på, og jeg gleder meg til å lære mye i prosessen, sier Halmøy.

Produktsjef for automatisert journalistikk i NTB, Per Christian Evensen Helme, sier at nyansettelsene vil styrke NTBs utviklingskraft og bygge kunstig intelligens inn i NTBs artikkelroboter.

– Saken vil fremstå som mer håndskrevet rett og slett, sier Helme.

Powered by Labrador CMS