Julie Lunde Lillelsæter er Årets videojournalist 2018, blant annet for dokumentarfilmen «Bygdehomo».

Årets videojournalist er Julie Lunde Lillesæter

– Har et gjennomført og modig bildespråk, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets videojournalist er Julie Lunde Lillesæter i produksjonsselskapet Differ Media.

Lillesæter leverte ifølge juryen to svært solide dokumentarer til konkurransen.

Dette skriver juryen om vinneren:

«Med filmene Bygdehomo og The Dry Valley viser vinneren en unik evne til å fortelle viktige historier gjennom stillferdige skildringer av mennesker og relasjonene mellom dem.

Fotografen har et gjennomført og modig bildespråk, og hun tør å la karakterene drive fortellingen framover uten å bruke fortellestemme. Det samlede bidraget er så sterkt at juryen velger å løfte fram fotografen som årets videojournalist framfor å premiere bidragene individuelt».

Bygdehomo – se hele dokumentaren her

Beskrivelse: Når skeive vender tilbake til hjembygda for å delta i Norges første bygdepride, møter de høylytte protester fra en lokal menighet. Vi følger 52 år gamle Bjørn-Tore som flyttet fra Volda for å leve friere som homofil i storbyen. Han har blandede følelser til å skulle gå i parade på stedet han en gang opplevde mange fordommer.

Bidragsytere: Julie Lunde Lillesæter (foto og regi), Julia Dahr (regi), Mathias Askeland (klipp) og Karoline Fjugstad Wendelborg (lyddesign). Produsert av Differ Media AS og Aftenposten.

The Dry Valley

«The Dry Valley» handler om rumenske migranter. Skjermdump, Differ media, Vimeo

Beskrivelse: Rumenske migranter har blitt et vanlig syn i norske byer. Hvorfor reiser de hit, og hva skjer med stedene de forlater? The Dry Valley er et poetisk og uventet portrett av rombefolkningen i det som er kjent som Romanias “skandinaviske landsby”.

Se hele dokumentaren hos NRK.

Bidragsytere: Julie Lunde Lillesæter (foto og regi), Julia Dahr (co-regi), Adam Thomas (klipp) og Karoline Fjugstad Wendelborg (lyddesign). Produsert av Differ Media AS. NRK har norske rettigheter.

Powered by Labrador CMS