DN-kommentator Eva Grinde kritiserer mannen som står bak henne, Rett24s ansvarlig redaktør Kjetil Kolsrud. Bildet er fra Årets redaktør-kåringen i 2020.
DN-kommentator Eva Grinde kritiserer mannen som står bak henne, Rett24s ansvarlig redaktør Kjetil Kolsrud. Bildet er fra Årets redaktør-kåringen i 2020.

Samtidig imøtegåelse

DN-kommentator: Aftenposten og Rett24 har brutt god presseskikk

Eva Grinde kritiserer publiseringen av påstander fra høyesterettsdommer Jens Edvin Andreassen Skoghøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den profilerte Dagens Næringsliv-kommentatoren Eva Grinde reagerer på at først Rett24 og deretter Aftenposten, publiserte høyesterettsdommer Jens Edvin Andreassen Skoghøy påstander om at hans kona hadde forsøkt å forgifte ham.

I et intervju med Journalisten fredag, forsvarer ansvarlig redaktør Kjetil Kolsrud i Rett24 publiseringen. Selv om nettstedet ikke hadde klart å komme i kontakt med Skoghøys kone.

– For meg koker dette ned til: Skal jeg sitere Skoghøy korrekt, eller skal han sensureres, sa Kolsrud.

Grinde mener at dette ikke holder:

«Faktum er at den identifiserbare personen beskyldt for forgiftningsforsøk ikke kom til orde i saken i Rett24. Dagen etter gjentas øvelsen i Aftenposten. Heller ikke her presenteres hennes side av saken», skriver Grinde – og fortsetter.

«Dette ser ut som et soleklart brudd på en av Vær varsom plakatens mest sentrale punkter, nemlig 4.14.»

4.14 har i årevis vært et av punktene som flest medier felles for av Pressens Faglig Utvalg. Punktet slår fast at den som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger.

Grinde skriver videre:

«Og det holder ikke at personen ikke svarer på henvendelser, spesielt ikke når 'bevisene' i saken begrenser seg til en ektefelles påstander.»

Mandag kveld publiserte VG et intervju med Skoghøys kone. Der avviser kvinnen at hun skal ha forsøkt å forgifte sin ektemann.

Les hele kommentaren i Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS