VG sier at de gjorde det klart at siden Simon Eriksen Valvik (bildet) var med i møtet med søsknene til Durek Verrett, ville det bli beskrevet på trykk.

Kjendisjournalistikk

Durek-manager fulgte VG til New York 

Simon Eriksen Valvik sier han betalte flyturen selv. 

Publisert Sist oppdatert

Søndag publiserte VG et intervju fra New York med søsteren og broren til Durek Verrett, der de blant annet forteller om morens uttalelser i Se og Hør. 

VG slår i saken fast at Verretts mor har kontrakt med Se og Hør. Ukebladets redaktør, Ulf André Andersen, sier til VG at de aldri kommenterer enkeltsaker. 

Ifølge Andersen kjøper bladet kun bilderettigheter, ikke intervjuer. 

Verrett betalte flytur 

I en TV 2-sak søndag kom det frem at Verretts daværende manager, Simon Eriksen Valvik, var med på VGs tur til New York. I TV 2-saken sier også Valvik at det var han som tok initiativ til et oppgjør med Se og Hør. 

Valvik forteller til Journalisten at flyturen til New York ble fakturert av ham, og at det var jobben, altså Verrett, som betalte den. Han bekrefter overfor Journalisten at det var han som tok initiativ til saken i VG.

– Etter at jeg over lengre tid har sett hvordan Se og Hør opererer nærmest ukentlig, var det min overbevisning at dette trenger å se dagens lys, sier han.

Valvik sier at Durek hadde vært frustrert over dekningen til Se og Hør, og at Valvik luftet ideen om å ikke møte den med stillhet, men ta et oppgjør med det han ser på som en ukultur. Da Valvik fikk grønt lys, ble dette mer eller mindre tilfeldig luftet med journalister i VG, i en annen forbindelse.

– Alt er kommunisert i en kaffeprat, og jeg har ikke sendt noen infopakke her. Ballen begynte egentlig bare å rulle, og for det som har skjedd siden er det VG som må svare på. Jeg har også vært helt utenfor loopen siden 23. mars, da vi avsluttet samarbeidet.

Valvik er i dag ikke lenger Verretts manager. Han ønsker ikke å si noe om hvorfor samarbeidet opphørte, men avkrefter at det var på grunn av saken i VG.

– Gratulerer med ny sjefredaktør

Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen sier til Journalisten at han ikke har noe problem med at VG setter Se og Hørs virksomhet under lupen.

– De gjør bare jobben sin.

Han synes likevel det er litt merkelig at Durek Verretts daværende manager var med på VGs tur til New York, og kommer med et stikk til VG-redaktør Gard Steiro:

– Jeg får bare gratulere VG med ny sjefredaktør, og så kan jeg gi Gard Steiro et sparetips: La Valvik ta bildene neste gang, så slipper de utgifter til fotograf.

– Ville beskrive på trykk

Steiro ønsker ikke å kommentere sparetipset fra Andersen. Dokumentar-redaktør Anders Sooth Knutsen i VG skriver imidlertid til Journalisten at VG har jobbet med tematikken i lang tid og at Valvik er en av mange personer de har hatt kontakt med. 

– En person som intervjues i en sak vil normalt kun se den delen han eller hun selv kommer med. Derfor vil det være lett for vedkommende å tenke at man har vært den eneste grunnen til at VG velger å gå inn i en sak. Det er ikke tilfelle i denne saken. 

– Hvilken rolle hadde Valvik i New York, og ellers i VGs arbeid med saken?

– Simon Valvik var til stede i intervjuet med søsknene til Durek i New York, etter deres ønske. Valvik representerte Durek og var en naturlig person å ha kontakt med i saken på linje med mange andre. VG gjorde det klart for Valvik at dersom søsknene stilte som krav å ha ham med i møtet, ville VG beskrive på trykk at han var med i møtet, avslutter Sooth Knutsen. 

I VGs første sak søndag har de markert Valviks tilstedeværelse med en tekst i en ordforklaringslenke.

Powered by Labrador CMS