Tønsbergs Blad er den klart største av de tre avisene i Edda Vestfold. Foto: Martin Huseby Jensen
Tønsbergs Blad er den klart største av de tre avisene i Edda Vestfold. Foto: Martin Huseby Jensen

TB løfter Edda Vestfold

Nesten to tredeler av overskuddet i Edda Vestfold kommer fra Tønsbergs Blad.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Edda Vestfold består av de tre avisene Gjengangeren, Tønsbergs Blad og Sandefjords Blad. Til sammen omsatte de tre for i overkant av 308 millioner kroner i fjor, hvilket er en økning på nesten én million kroner fra 2010.

Gode marginer

Størst er annonseomsetningen som er på 192 millioner kroner. Det er en tilbakegang på i underkant av halvannen million. Samtidig som opplaget i to av de tre avisene går tilbake, øker opplagsinntektene med litt over en halv million kroner til 110 millioner.

Kostnadene er fra 2010 til 2011 redusert med 4,5 millioner og utgjorde i fjor 272 millioner. Det er særlig på produksjon og distribusjon at kostnadene er kuttet, men også på lønnsposten er den redusert noe.

Driftsoverskuddet i medieselskapet endte i fjor på 36 millioner kroner. Som er fem millioner kroner bedre enn ved samme tid året før, men samtidig lavere enn forventet. Edda Vestfold hadde en driftsmargin på 11,7 prosent.

Til sammenligning hadde den mest lønnsomme avisen, Tønsbergs Blad, en margin på 12,9 prosent. Sandefjords Blad med like under 11 prosent og Gjengangeren 10 prosent.

Tønsberg sterkest

Førstnevnte avis hadde 175 millioner kroner i inntekter i 2011, noe som er en økning på litt under én million kroner.

Av disse kommer 107 millioner fra annonser. Som Journalisten fortalte i forrige uke har Tønsbergs Blad kommet dit at de uttaler at de tjener penger på nettavisen, selv om det vanskelig å definere kostnadene konkret. Likevel viser anslaget fra ledelsen at annonseinntektene på nett utgjør omtrent 15 prosent av de totale annonseinntektene.

Driftsoverskuddet i avisen økte med nesten fire millioner til 22,5 millioner kroner i fjor.

Powered by Labrador CMS