Egmont:

Egmont. Foto: Martin Huseby Jensen

Halverer antallet journalister

Totalt sett reduserer Egmont Publishing antallet ansatte med 42 medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var beskjeden de ansatte fikk på et allmøte i selskapet mandag morgen. Kjersti Mo har vært ansvarlig for arbeidet, og presenterte endringene.

Ifølge Mo vil det være 27 journalister fordelt på deskjournalister og reportere i den ny organisasjonen mot 50 reportere i dag.

Flere innkjøp

– Vi skiller produksjonen ut av redaksjonene og oppretter felles avdelinger for produksjon og bearbeiding: En reportergruppe og en fellesdesk, sier Egmont-redaktør og –direktør Mo.

Organisasjonen vil i fremtiden reduseres med en fjerdeldel - 42 ansatte - fra 168 til 126. Mo vil ikke være spesifikk på hvor mange som skal være i de to gruppene før det er presentert på interne møter i de enkelte avdelingene mandag.

Kompetanse

– Vi starter en bemanningsprosess hvor målet er å matche ønsker og kompetanse hos medarbeiderne med roller og kompetansebehov i bedriften. Der har vi bestemt oss for å bruke et datastøttesystem som ikke bemanner, men som skal hjelpe oss med å samle inn input, sier Mo.

Medarbeiderne skal i systemet selv registrere ønsker og kompetanse opp mot rollen de ønsker. Den nærmeste lederen skal gjøre det samme, og den ansatte kan også be andre ledere om å gi tilbakemelding i systemet.

– Vi som er ledere får dette og bruker det. Man blir ikke straffet for ikke å ha andre referanser, og det er ikke systemet som bemanner.

Mo forteller at hensikten med omorganiseringen er å oppnå større fleksibiltet.

Hun sier desken blir styrket i den nye organisasjonen fordi konsernet ser tekstkompetanse og presentasjon blir viktigere.

I fremtiden vil den enkelte magasintittel bestå av en ledelse som planlegger utgivelsene og gjør innkjøp fra den interne reportergruppen og eksterne tilbydere.

– Vi har allerede omfattende eksterne kjøp. Vi vil gjøre mer gjenbruk, effektivisere og øke innkjøpene fra eksterne selskaper.

Journalisten har tidligere skrevet at Egmont har vurdert en journalistløs fremtid. Det avviser Mo.

– Vi har valgt denne løsningen fordi vi mener den er bra.

Halverer antallet journalister

Klubbleder Alexander Berg i Egmont Publishing sier kuttene innebærer en halvering av antallet journalister og nær en halvering av antallet redigerere.

– Det er bedre enn det opprinnelige tallet, men ikke mye, sier Berg.

Han sier klubben ikke har noen formening om den nye organisasjonen, utover å konstatere at det er denne organisasjonen ledelsen har gått for.

– Vi har vært tydelig på at vi må beholde den kreative kraften som er på huset og dyrke stemmene i bladene.

– Har dere blitt lyttet til?

– Vi skulle gjerne ha ønsket at vi hadde hatt større innflytelse på prosessen.

Kuttene skal gjøres ved at de ansatte skal registrere kompetansen sin i en database og innhente referanser. Klubben har ikke fått gjennomslag for at ansiennitetsprinsippet skal brukes i nedbemmaningen.

– Vi har vært tydelige helt fra starten at det må være ansiennitet som skal være grunnlag for nedbemanningen, og vi er redd for de subjektive elementene som må ligge i en sånn kompetansevurdering.

NJ-klubben i Egmont består i dag av 170 personer.

Saken oppdateres.

 

Powered by Labrador CMS