Trond Giske og TV 2-journalist Elin Sørsdahl deltok i debatt under konferansen Svarte Natta i Tromsø. Foto: Eskil Wie Furunes

TV 2 retter og beklager i flere saker om Trond Giske

– Oppsiktsvekkende, mener Giske selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække bekrefter overfor Journalisten at de etter en intern gjennomang kommer til å rette og presisere i flere saker de har publisert knyttet til trakasseringsanklagene mot Trond Giske. Totalt er det snakk om ti artikler.

Noen saker kommer også TV 2 til å gå ut med beklagelse av, sier Solbrække.

– I sakene vi beklager, handler det i hovedsak om utilstrekkelig eller manglende samtidig imøtegåelse, sier Solbrække til Journalisten.

Hun sier at resultatet ble klart fredag. Hun kan foreløpig ikke gi utførlig oversikt over nøyaktig hvilke artikler det gjelder, men presiseringene er allerede publisert i de aktuelle nettsakene.

Etter det Journalisten finner, har blant annet denne TV 2-sitatsaken med henvisning til Dagens Næringsliv nylig fått en presisering.

Også denne saken fra 2. januar 2018, med tittel «Ledelsen i Ap slaktes av egne ansatte i hemmelig rapport», har fått en presisering om at mediehuset skulle ha innhentet imøtegåelse fra Giske og Jonas Gahr Støre.

«TV 2 opplyste ikke at Trond Giske på publiseringstidspunktet for VGs artikkel og TV 2s etterfølgende omtale, var sykemeldt og ikke hadde sett rapporten eller blitt forelagt de enkelthendelser som rapporten tok utgangspunkt i. Dette skulle TV 2 ha gjort», står det videre.

Nyheten om rettelsene ble først formidlet fra scenen av TV 2-journalist Elin Sørsdahl, som deltok i debatt om pressens metoo-dekning på journalistkonferansen Svarte Natta i Tromsø.

Giske, som selv var på scenen, reagerte med glede på meldingen.

– Jeg synes det som skjer i TV 2 er oppsiktsvekkende og bra. Veldig mye handler om samtidig imøtegåelse som ikke var med. Jeg vet at flere andre medier gjør det samme, sa Ap-politikeren.

TV 2 igangsatte en ny omdreining i dekningen av Trond Giske da Sofie Bakkemyr sto fram med kritikk av måten hun ble behandlet som kilde av VG.

Powered by Labrador CMS