Faksimile: Finn.no

Aller selger personalhytter

Aller Norge AS sparer penger. I forrige uke solgte selskapet et feriehus for ansatte på den spanske Solkysten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Salget av det såkalte «Tårnhuset» i nærheten av Marbella skal ha innbrakt cirka 2,8 millioner kroner. I tillegg har Aller lagt ut «Krydderhuset» i Provence for salg med 550.000 euro som prisantydning. Dessuten avvikler de leiekontrakten på en fjellhytte.

Administrerende direktør Roger Hansen i Aller Norge AS sier selskapet da sitter igjen med «Solhuset» på Gran Canaria og en hytte på Hafjell.

Dyre gleder

– Vi gjennomfører en rekke kutt av varierende størrelse for å spare kostnader, og feriehusene er en av de større innsparingene. Husene koster oss mange hundre tusen kroner i året.

Han opplyser at innsparingstiltakene har vært informert om på allmøter flere ganger, og at de i vår gjennomførte en spørreundersøkelse blant de ansatte for å prioritere de ulike sosiale godene.

– Feriehusene kom nesten nederst, sier Hansen.

Klubbleder Ellen Ingunn Nordli i Aller Norge bekrefter at feriehuset i Provence er lagt ut for salg, men vil ikke kommentere ytterligere avvikling.

– Salget av «Krydderhuset» i Provence er del av en større spareprosess, og er blant annet et ledd i å sikre flest mulig arbeidsplasser, sier hun.

Hun legger til at konsernet er slanket, og at de nå er cirka 90 færre ansatte enn tidligere.

Klubben imot

Nordli sier at redaksjonsklubben er imot at det kuttes på goder for de ansatte.

– Vi har forståelse for at det må gjøres kutt, og har oppfordret ledelsen til å se på alternative løsninger.

Hele spareprosessen har vært behandlet i ulike arbeidsgrupper i konsernet, men klubben har ikke prioritert å være med på drøftelsene om kutt i ulike sosiale goder, opplyser hun.

Powered by Labrador CMS