Erling Braut Haaland har scoret 12 mål på totalt syv kamper for Manchester City. Blant annet to mål i kampen mot Sevilla i Champions League.

Erling Braut Haaland

Enorme VG-tall: Hvert Haaland-mål ga 3000 videovisninger i minuttet

– Et umettelig behov for Haaland-stoff, sier leder i VG Sporten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Før sommeren kjempet Europas storklubber om signaturen til den norske fotballsensasjonen Erling Braut Haaland. Til slutt var det et spørsmål om jærbuen kom til å ende opp i enten Real Madrid eller Manchester City.

Spania vs England

I Norge er det TV 2 som har rettighetene til spansk Primera Division, mens Nent og Viaplay nylig har fått rettighetene til Premier League. Samtidig som overgangssagaen hadde VG sikret seg et samarbeid om videovisninger med NENT, som har rettighetene til engelske Premier League.

Med andre ord stod det mye på spill for de to norske mediene. Dersom Haaland hadde signert for Real Madrid ville TV 2 ha fått nyte godt av den voldsomme interessen, mens en overgang til storlaget Manchester City ville sette VG i en svært god situasjon.

Over 4 millioner videovisninger

Det er ingen hemmelighet at Haaland gikk til Manchester City, og nordmannens vanvittige start har gjort at særlig VGs videosaker fra Viaplay-avtalen gir gode tall.

Leder for VG-sporten Frode Buanes forteller til Journalisten at artikkelvisninger med taggen «Erling Braut Haaland» ligger på 19,7 millioner siden midten av juli, mens videovisninger med samme tag nå ligger på 4,2 millioner.

Da Haaland scoret hat-trick mot Nottingham Forrest så VG-fronten slik ut.

– Haalands suksess gjør at VG Sporten på enkelte dager har opp imot én million videovisninger. Det har gitt et enormt løft til VG Sporten og VG, og det er veldig gøy, sier Buanes.

Han sier det er deilig å se hvor mye man får igjen for Viaplay-avtalen, og at de ikke hadde hatt samme tall om ikke Haaland hadde endt opp i Premier League.

– Vi har jo også Martin Ødegaard, som gjør suksess i Arsenal. Men i sum har Haalands suksess og Viaplay-avtalen styrket oss voldsomt og bekreftet vår nummer én-posisjon. VG Live er nå stedet å henge under Premier League-kamper.

Umettelig behov

Buanes sier VG var klar over at avtalen med Viaplay var et produkt de kom til å få mye ut av, men at Haalands umiddelbare scoringsform med 10 mål på bare seks kamper har gitt tall VG Sporten sjelden har sett maken til. I tillegg til Premier League-scoringene satte Haaland inn to fulltreffere i sin første kamp for klubben i Champions League.

– Vi ser en helt enorm videointeresse når Haaland virkelig dryler til. Da Haaland scoret hattrick mot Nottingham Forest sist onsdag, hadde vi på et tidspunkt over 3000 videovisninger i minuttet samtidig på hvert av de tre målene, sier han.

Det er nærmest et umettelig behov for Haaland-stoff, sier Buanes, og han sier han merker hvordan alle i redaksjonen har lyst til å bidra til gode nyheter, selv om det er mye fokus på Haaland.

Leder i VG Sporten, Frode Buanes, skryter av samarbeidet med Viaplay.

– Alle står på og journalist Joachim Baardsen, som er i Manchester, gir virkelig jernet.

Som ny leder er han likevel opptatt av å både engasjere, rapportere, analysere og avsløre, sier Buanes. Med Haalands umiddelbare suksess har imidlertid fokus endt mest på de tre første, forteller han.

– Men vi kommer til å jakte de gode avsløringene også, både på og utenfor banen. Akkurat nå er det helt enorm interesse bare for å dekke det som skjer. Men vi har andre ambisjoner er kun det som skjer i nyhetene.

Powered by Labrador CMS