Erik Nord er styreleder i ABC Startsiden. Foto: Bjørn Åge Mossin
Erik Nord er styreleder i ABC Startsiden. Foto: Bjørn Åge Mossin

ABC Nyheter snuser på partnere

Eieren tror ikke dagens situasjon kan fortsette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden starten for drøye to år siden, har ABC Nyheten økt trafikken og utvidet redaksjonen. Etter det Journalisten kjenner til, har man i det siste drøftet om man skal styrke redaksjonen ytterligere, eller om bremsene skal settes på.

– Det er ikke riktig at vi har lagt opp til et være eller ikke være for ABC Nyheter. Men i likhet med mange andre, vurderer vi i Startsiden løpende satsingen og hvordan vi kan treffe markedet bedre, utvikle produktet og øke distribusjonen. Vi har vilje til å satse offensivt videre og ser at det er store muligheter innenfor dagens marked både når det gjelder samarbeid og konsolideringer. Dette har vi lyst til å ta aktiv del i, understreker styreleder Erik Nord i ABC Startsiden.

Samarbeid

Styreleder Nord, som også er administrerende direktør for Telenor Media Content Services, forteller at man nå ser på helheten i prosjektet. Han understreker at det er vilje til å satse fremover, men at ressursbruken må vurderes.

Nord forteller at han venter seg ytterligere endringer i nettmarkedet. Han har liten tro på at en situasjon der bare en håndfull selskaper tjener penger, kan fortsette. Derfor antar han at det vil komme flere konsolideringer.

– Og den konsolideringen ønsker vi å være med på. Vi ser blant annet på samarbeidsmuligheter og tror det er mange spennende muligheter. Jeg vil ikke gå inn på konkrete ting, men det er klart at en situasjon der store deler av nettmarkedet går med underskudd, ikke kan vare.

Brukbart

Den store utfordringen for ABC Nyheter og eier ABC Startsiden, som nettet for øvrig, er å finne forretningsmodeller som fungerer. Erik Nord forteller at det er vilje til å fortsette satsingen på ABC Nyheter, selv om rammene til nettstedet kan endre seg.

– Vi sitter i en brukbar posisjon og om det er samarbeidsmuligheter i markedet, er vi åpne for å drøfte dem.

Powered by Labrador CMS