– Når vi ikke har journalister som følger alle kamper, vil det heller ikke være mulig for oss å sette spillerbørs, sier Frode Buanes, sportssjef i VG.

VG-børsen for Eliteserien

Etter 61 år gjør VG en stor endring i sin fotballdekning

Helt siden 1962 har VG Sporten gitt karakterer fra 1 til 10 på alle kamper på øverste nivå i norsk herrefotball. Slik blir det ikke i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en pressemelding fra VG.

– Det er ikke med lett hjerte at vi velger å avslutte en 61 år gammel institusjon i norsk sportsjournalistikk, men våre prioriteringer endrer seg i takt med tidene, sier VGs sportssjef Frode Buanes i pressemeldingen.

– Dette skjer som følge av en justering av vår Eliteserie-dekning.

De seks siste årene har VG Sporten hatt et redaksjonelt samarbeid med Discovery, som inntil i fjor hadde TV-rettighetene til den norske Eliteserien. Gjennom avtalen fikk VG eksklusive klipprettigheter fra fotballrundene.

– Vi har hatt gleden av å jobbe tett sammen med rettighetshaver Discovery i seks år. Nå som samarbeidsperioden er over, står vi friere til å prioritere våre journalistiske krefter tydeligere og gå etter de store lagene, de store oppgjørene og snakkisene på og utenfor fotballbanen, sier sportssjefen.

Når Eliteserien sparkes i gang igjen 10. april kommer VG ikke til å ha dedikerte journalister tilknyttet hver enkelt kamp.

– Når vi ikke har journalister som følger alle kamper, vil det heller ikke være mulig for oss å sette spillerbørs. Men ved at vi ikke er bundet opp til å se alle kampene, kan VG Sporten prioritere friere og klarere. Hvis det oppstår en stor VAR-snakkis i første serierunde, vil vi være bedre skodd enn før til å sette inn et journalistisk trøkk på dette, sier Buanes.

VGs tradisjonen med å gi karakterer fra 1 til 10 på alle kamper på øverste nivå i norsk herrefotball, har vært en tradisjon med røtter tilbake til 1962. Men i år legges den altså vekk.

Buanes presiserer i pressemeldingen at VG fortsatt vil sette børs på kamper med spesielt stor interesse, som landskamper, cupfinale og potensielt avgjørende seriekamper.

VG har før årets sesong inngått en avtale med NTB om livereferater til VG Live fra kampene i Eliteserien.

Powered by Labrador CMS