Klubbleder Janne Birgitte Prestvold sammen med redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen.
Klubbleder Janne Birgitte Prestvold sammen med redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen.

Redaksjonsklubb gir 100.000 kroner til Ukraina: – Ønsker å sende et sterkt signal

NJ-klubben i Fædrelandsvennen vil gi et beløp som er mer enn symbolsk.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På dagens årsmøte har redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen besluttet å gi 100.000 kroner til å støtte krigens ofre i Ukraina.

Pengene fordeles med halvparten til Røde Kors' flyktningarbeid, og halvparten til å støtte Norsk Journalistlags arbeid for journalister i krigsområdet.

– Medlemmene ønsker å sende et sterkt signal om vår solidaritet med folket i Ukraina. Røde Kors gjør et viktig humanitært arbeid for å bistå ofrene for Russlands aggressive angrepskrig, og vi er trygge på at vårt bidrag vil avhjelpe noe der nøden nå er størst, sier Janne Birgitte Prestvold, leder av NJ-klubben i Fædrelandsvennen, i en pressemelding.

Hun legger til:

– Samtidig er det viktig for oss som fagforening å markere støtte til kollegaer i det krigsherjede landet, som jobber under forferdelige forhold for å bringe fram sannheten om det som foregår.

Prestvold sier videre at det var stor enighet blant medlemmene om å gi et beløp som er mer enn symbolsk, selv om 100.000 kroner er mye for den lokale klubben.

– Vi oppfordrer andre NJ-klubber til å vurdere om de også har penger å avse i denne krisen, sier klubblederen.

Fædrelandsvennens redaksjonsklubb har 51 medlemmer.

Fædrelandsvennens eier, Polaris Media, skriver i en pressemelding at konsernet gir 500.000 kroner til å sikre at ukrainske medier og journalister i krigssonen kan fortsette å gi nyheter og rapporter til de ukrainske innbyggerne og resten av verden.

– Massiv desinformasjon fra Russland gjør at kritisk og uavhengig journalistikk er viktigere enn noen gang. Derfor ønsker vi å støtte journalister i krigssonen og gir 500.000 kroner på deling til WAN-IFRA og The Cazeta Wyborcza Fundation, sier konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, i pressemeldingen.

Stampen Media, Polaris Medias virksomhet i Sverige, har valgt å donere 500.000 kroner til Redd Barnas arbeid i Ukraina.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS