Ansatte i enda en stor amerikansk avis organiserer seg i NewsGuild of New York. Illustrasjonsbilde fra 1. mai-markering i New York.

Journalistene i Insider fagorganiserer seg

Gjelder over 300 ansatte.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fagorganisasjonen The NewsGuild of New York melder at over 300 ansatte i Insider, tidligere kjent som Business Insider, har valgt å organisere seg.

De ansatte representerer journalister og redaktører fra forskjellige avdelinger, både på nett og video. De ansatte håper å kunne øke transparensen i firmaets avgjørelser, og å øke mangfoldet, inkluderingen og likheten i ansettelser. De håper også å kunne bygge et arbeidsmiljø som verdsetter deres bidrag.

Insider er en av de største nettavisene som har valgt å organisere seg i NewsGuild. Ansatte i en rekke andre nyhet- og medieorganisasjoner har kommet sammen for å ta tak i sine arbeidsvilkår og å holde sine arbeidsgivere ansvarlige, deriblant New York Times, New York Daily News, The New Yorker, NBC News Digital, the Chicago Tribune, og Los Angeles Times.

– Mine kolleger og jeg fortjener at våre stemmer blir hørt og anerkjent, sier Nico Reyes, produsent i Insider, ifølge NewsGuild-meldingen.

– Vi fagorganiserer oss for å forhandle om en rettferdig kontrakt og et bedre arbeidssted. Jeg er så stolt av arbeidet som har blitt gjort så langt og kan ikke vente med å se hvor vi går herfra.

Powered by Labrador CMS