Artisten Harry Styles fikk massiv kritikk etter at en rekke medier siterte en falsk konto. Bildet er fra en konsert i New York i mai.
Artisten Harry Styles fikk massiv kritikk etter at en rekke medier siterte en falsk konto. Bildet er fra en konsert i New York i mai.

SOSIALE MEDIER:

VG siterte falsk Harry Styles om København-skytingen

Hentet sitat fra falsk Snapchat-konto.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld ble det kjent at den britiske superstjernen Harry Styles skulle gjennomføre konserten sin på Royal Arena i København som planlagt. Dette til tross for skytingen ved Fields kjøpesenteret, der tre personer ble drept og flere skadet.

Kjøpesenteret ligger kun 700 meter fra konsertarenaen, og Styles har fått massiv kritikk for å ikke avlyse. Arrangøren gikk tilbake på avgjørelsen om gjennomføring og valgte til slutt å avlyse konserten.

VG omtalte saken søndag kveld, og hadde til å begynne med et sitat fra Styles der han sier han og teamet hans ber for de involverte i skytingen og er sjokkert over hendelsen.

Men det viste seg at Snapchat-kontoen til Styles var falsk, og at det ikke var Styles som hadde uttalt seg. VG har rettet innholdet, men er ikke den eneste som ble lurt av den falske kontoen. Ifølge svenske Aftonbladet har flere medier sitert fra den samme Snapchat-profilen.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken ble Harry Styles omtalt som «den amerikanske superstjernen», det riktige er at han er britisk.

Powered by Labrador CMS