NRK-bygget skal gjøres større, mer moderne, og være åpen for folket.

Marienlyst

Takdyrking, konsertsal og spisesteder: Dette kan bli NRK-byggets fremtid

Ferd Eiendom har annonsert vinneren av parallelloppdraget for Marienlyst-lokalene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld opplyste Ferd Eiendom at selskapet KIMA Arkitektur vant parallelloppdraget for Kringkastingshuset Marienlyst.

Ifølge Aftenposten, som har snakket med partner i KIMA, Inge Hareide, er deres fremtidsvisjon at Marienlyst skal være et senter for ulike tilbud med hotell, restauranter, palmehage, butikker, treningssenter, takdyrking og delte kontorlokaler.

KIMA ønsker dessuten å gjenbruke så mye som mulig av byggningsmassen og bruke noen av NRK-studioene som konsertsaler og sentre for musikk og lydproduksjon.

På sine nettsider skriver Ferd Eiendom at KIMAs forslag svarer på dere høye miljøambisjoner, åpner opp Kringskastingshuset på alle hjørner og inviterer mennesker inn.

– Vinnerforslaget har levert et bidrag i samsvar med prosjektets visjon og mål, tar svært gode hensyn til byggets og områdets kulturhistorie og har levert flotte løsninger både i forhold til vernebestemmelser og til programmering, skriver Ferd.

Etter at NRK har forlatt området, vil bygningen gå fra en totalt introvert til en mer ekstrovert bruk, skriver KIMA.

– Vi har utforsket hvordan bygningen på nytt kan kringkastes som et betydningsfullt sted, med respekt for historien, basert på nye behov i et moderne samfunn, skriver KIMA videre.

Her kan du se mer av prosjektet.

Powered by Labrador CMS