Maria Ressa er kjent for sin kritiske dekning av president Rodrigo Duterte. Foto: Reuters / NTB scanpix

Maria Ressa er pågrepet igjen på Filippinene

Kritisk journalist arrestert.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den filippinske journalisten Maria Ressa, som er svært kritisk til landets president Rodrigo Duterte, ble fredag arrestert for andre gang på to måneder.

Ressa ble pågrepet da hun landet på Manilas flyplass etter en utenlandsreise. Hun ble senere løslatt mot en kausjon på rundt 15.000 kroner.

Journalisten, som driver nettsiden Rappler, er denne gangen anklaget for å ha brutt landets regler om utenlandsk eierskap av medier. Hun er tidligere anklaget for en rekke andre forhold.

Både Ressa og andre uavhengige medier på Filippinene mener imidlertid at pågripelsene er gjengjeldelse for hennes kritiske dekning blant annet av Dutertes krig mot narkotika.

Dutertes krig har kostet tusener av mennesker livet, og menneskerettighetsgrupper mener offensiven kan være en forbrytelse mot menneskeheten.

– Pressen i dette landet er under angrep, og vi vil ikke godta det uten å reagere. Hvert eneste nye tiltak fører oss lenger mot tyranni, sa Ressa etter at hun ble løslatt.

Duterte har også rast mot andre medier i landet, både aviser og TV, og har truet med å ta eierne for angivelig ubetalt skatt eller nekte TV-kanalene tillatelse til å operere.

LES OGSÅ: Filippinsk journalist ut mot Duterte etter pågripelse

Powered by Labrador CMS