Maria Ressa slår alarm om de sosiale forholdene på Filippinene under Rodrigo Duterte. Foto: Reuters / NTB scanpix
Maria Ressa slår alarm om de sosiale forholdene på Filippinene under Rodrigo Duterte. Foto: Reuters / NTB scanpix

Filippinsk journalist ut mot Duterte etter pågripelse

– Filippinene er blitt et diktatur.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten Maria Ressa sier at hennes pågripelse viser at Filippinene er blitt et diktatur under president Rodrigo Duterte.

– Som journalist kan jeg fortelle deg at jeg har jobbet i diktaturer før, og selv de har klarere regler enn det vi har i dag, sier Ressa, og tilføyer at hun ikke har sett lignende de 30 årene hun har vært journalist.

Hun ble pågrepet på sitt kontor i Manila onsdag for ærekrenkelser på nett. Siktelsen gjelder en sak Ressa skrev om en forretningsmanns kriminalitetsforbindelser i 2012, men saken «gjenoppsto på magisk vis» denne uken, ifølge Ressa. Torsdag ble hun løslatt uten at siktelsen frafalt.

– Det er en del av en større strategi for å trakassere og skremme, sier hun.

Ressa er kjent for sin kritiske dekning av president Rodrigo Dutertes regjering og var blant journalistene som Time Magazine kåret til Årets person i fjor.

Hennes nettavis Rapplers kritiske dekning av presidenten og hans brutale kampanje mot narkotikakriminalitet, har resultert i flere søksmål fra regjeringen og omfattende trusler på sosiale medier.

– Jeg er kun en person, men jeg er en journalist, og Rappler er en organisasjon bestående av journalister. Vår makt kommer fra folket vi vil hjelpe. En søyle i demokratiet er at pressefriheten skal gi innbyggerne rett til informasjon og fakta, sier hun.

LES OGÅ:

Powered by Labrador CMS