The Kinks «Sunny Afternoon», The Hollies «Not That Way at All» og Manfred Manns «Ha! Ha! Said the Clown» blir alle å høre i Finn Bjelkes nye radioserie. Foto: Radio Vinyl

Finn Bjelke har ny radioserie på gang

Minnes sitt musikalske 60-tall.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finn Bjelke tar i sin nye serie fatt i musikken fra tiåret som formet så mange: 60-tallet.

Bjelke (59) fylte ti år samme dag som Paul McCartney annonserte at The Beatles var oppløst.

I anledningen radioserien, som får navnet «Mitt 60-tall» og har premiere 7. januar, har radioveteranen gjort et dypdykk i det han omtaler som sitt «overfylte minnekort», og valgt ut en rekke sanger som hadde stor betydning for ham i oppveksten.

– Det blir en håndfull historier basert på en svært selektiv hukommelse. Det vi har glede av i våre formative år blir som kjent med oss resten av livet, lover Bjelke.

For minnene hans om 60-tallet er ifølge pressemeldingen uløselig knyttet til musikken utgitt da, «den gang man sto på terskelen til verden».

– Vinylplatene fra den gangen er litt som den første kjærligheten. De kan godt ha falmet og tapt seg i ettertid, men likevel ser og hører man de samme sterke fargene, det fine været og tankene på at alt var mulig. Med alderen kommer kynismen, livstrettheten og bedrevitertendensene, sier Bjelke.

Finn Bjelke meldte overgang fra NRK til Radio Vinyl i fjor sommer, og har hatt programmene «PopQuiz» – som det oppsto navnediskusjon om – og «Husarrest» på sitt nye radiohjem.

Powered by Labrador CMS