Finn Sjue jobbet i Klassekampen fra tidlig på 70-tallet til et stykke utpå 90-tallet. Her fotografert i 1999.

Klassekampen

Finn Sjue: Jeg har fått Alzheimer

Tidligere RV-leder og redaktør i Klassekampen Finn Sjue (79) forteller i et intervju med sin gamle avis at han er rammet av alzheimer

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

AKP-politikeren og psykologen fra Vestfold fikk alzheimer-diagnosen for noen uker siden, forteller han til Klassekampen.

Finn Sjue tilhørte toppledelsen i ml-bevegelsen i mange år og var redaktør i Klassekampen fra 1973 til 1977. Han arbeidet siden som journalist i avisen til utpå 90-tallet. Senere jobbet han som forfatter og førstelektor i journalistikk ved Høyskolen i Oslo.

Han forteller at han ønsker å bidra til større åpenhet om demenssykdommer som alzheimer.

– Dette er også et samfunnsproblem fordi det er en sykdom med store belastninger. Jeg har vært en offentlig person i flere tiår og har blant annet vært med på å utdanne mange kull med journalister. Siden det har vært en viktig del av mitt prosjekt å få større åpenhet om skjulte forhold, får jeg bidra med mitt om en sykdom som i altfor stor grad har ligget i mørke, sier Sjue.

– Dersom jeg ved å fortelle min historie kan bidra til å motvirke en skamfølelse hos andre som har demens, så er mye av hensikten oppnådd, sier han videre.

Finn Sjue fotografert 1. april 1977 i forbindelse med at Klassekampen blir dagsavis.
Powered by Labrador CMS