Når spøkelsene er på ferde

Noen ganger blir sakene vi skriver om litt for spesielle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke akkurat den mest normale dagen Marius Thorsen i Sagat hadde for et par uker siden. Og det var neppe ikke det mest fristende oppdraget han fikk den dagen.

– Den er i hvert fall høyt plassert på lista over rare saker. Den er nok en av de merkeligste sakene jeg har dekket, sier Thorsen.

For saken handler om mulige tyske spøkelser som herjer i Lakselv, som de i Sagat plukket opp fra Finnmark Dagblad, og som Thorsen skrev sammen med nyhetsredaktør Tor Kjetil Kristoffersen. For i Sagat mente de at FD ikke hadde sett potensialet i saken. For den handler om at uforklarlige ting begynte å skje i tettstedet etter at et utenbys entreprenørselskap begynte arbeidet med å fjerne en tyskerbunkers.

Sprøtt

Thorsen forteller at det i utgangspunktet hørtes veldig rart ut, men i redaksjonen var de kjent med at praten om underlige hendelser gikk blant de ansatte på kjøpesenteret. Derfor dro han og Kristoffersen ut og intervjuet de ansatte, som fortalte om merkelige ting de hadde opplevd.

– Det hørtes i grunn ganske sprøtt ut, men det var flere som har fortalt om merkelige ting, så da runden var tatt, var vi ikke tvil om at vi skulle skrive saken. Man spør jo folk om å finne rasjonelle forklaringer på slikt, men når så mange av dem vi snakker med samtykker til det som er skjedd, og snakker om det, så var det vanskelig å legge fra seg, forteller han.

Den lørdagen, for halvannen uke siden, brukte Sagat fire sider på saken, med blant annet mange bilder, slik at den ikke skulle være for teksttung.

Bunkers

Når leserne fikk saken servert, så begynte praten å gå ytterligere. Blant annet at de rare hendelsene startet etter at man hadde åpnet den tyske bunkeren.

– Så mandagen etter dukket det opp en mail fra entreprenøren, som vanligvis jobber for forsvaret med fjernet gamle forsvarsanlegg og opprydning av bunkere i Porsanger. De sa det var bra at ansatte på kjøpesenteret sto fram med sine historier, for de mente å kunne bekrefte at noe hadde skjedd. Da ble jeg veldig interessert.

Det var da det ble kjent at en av entreprenørens anleggsmaskiner var blitt flyttet på. 45 tonn hadde funnet et nytt sted å stå, mens den var låst og nøkkelen lå trygt i lomma til anleggslederen.

Spøk

– Det høres jo sprøtt ut, men etter hvert lurte man på om det var noen som kjørte en practical joke, men jeg tror ikke det var deres mål. De ble beskrevet som solide og rasjonelle folk. Og vi så på som godt tips.

Hvorvidt det blir flere saker om uforklarlige hendelser, er uvisst, men Thorsen utelukker ingenting.

Powered by Labrador CMS