Fiskeribladets ansvarlig redaktør, Øystein Hage, sier kutt i pressestøtte trolig vil føre til ytterligere kutt i Fiskeribladet.

Produksjonstilskudd 2023

Fiskeribladet reagerer på pressestøttekutt

– Konsekvensen er at vi i år har kuttet 30 prosent av journaliststaben, sier ansvarlig redaktør. 

Publisert Sist oppdatert

I en epost med tittelen «Kjære mediepolitikere!» reagerer ansvarlig redaktør i Fiskeribladet, Øystein Hage, kraftig på Medietilsynets nye pressestøtteprognose. Sammen med Bergensavisen ser Fiskeribladet ut til å bli den store taperen i år, og får en reduksjon i pressestøtte på 2,3 millioner kroner, ifølge prognosen. 

Eposten er sendt til flere mediepolitikere og medier. 

– Antall journalister avgjør

Regjeringen har laget en forskrift der antall journalister i redaksjonene er avgjørende for om en publikasjon blir definert som nasjonalt medium eller ikke, skriver Hage. 

Det innebærer at de fire store pressestøtteavisene Vårt Land, Klassekampen, Dagen og Nationen totalt får 4,4 millioner mer i pressestøtte i år. 

– Mens et like viktig riksmedium som Fiskeribladet mister 21 prosent av støtten fordi vi ikke har 20 journalister. Frem til 2026 fjerner Medietilsynet over halvparten av Fiskeribladets støtte, skriver Hage.   

Kutt i journalist-staben 

– Konsekvensen er at vi har i år har kuttet 30 prosent av journaliststaben. Fremtiden ser ikke bedre ut, fortsetter han. 

Ifølge Hage er fiskerinæringen en stor blindsone i politisk debatt her til lands, og reduksjonen i pressestøtte til Fiskeribladet vil gjøre dette verre, mener han. 

–  Dette er trist for hele norsk fiskerinæring, ikke bare oss. Fortsatt reduksjon vil trolig bare føre til ytterligere kutt og dermed et enda trangere nåløye for å skape rom for en nasjonal politisk fiskeridebatt, avslutter Hage. 

Powered by Labrador CMS