Hanna Hagenes går fra NRK til Akademikerne, og uttaler konstruktiv kritikk til NRK som arbeidsgiver.

MEDIEFOLK:

Forlater NRK etter tolv år: – Mange av de flinkeste journalistene slutter

Hanna Hagenes utfordrer NRK til å fortsette å etterstrebe mangfold, både i etnisitet og alder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai begynner Hanna Hagenes i en ny jobb som kommunikasjonsrådgiver for arbeidsorganisasjonen Akademikerne.

Hun har jobbet som journalist i NRK i tolv år.

– Jeg fikk et attraktivt tilbud utenfor NRK, og tenkte at dette var en spennende mulighet til å prøve noe nytt. Det er mange omorganiseringer i NRK, og det føles som et riktig tidspunkt å gjøre et aldri så lite karriereskift, skriver hun i en epost til Journalisten.

Hagenes brenner for fagforeningsarbeid, og mener det er spesielt viktig i den økonomisk utfordrende tiden vi befinner oss i nå.

– Jeg ser frem til nye utfordringer med operativt og strategisk kommunikasjonsarbeid, skriver hun.

Dekket 22. juli

De første årene i NRK jobbet Hagenes mye som videojournalist og med tv-nyheter, men hun har også bred erfaring fra ulike sjangre og plattformer. Siden 2017 har hun jobbet som regissør og gjort mye innsiktsarbeid mot ung målgruppe. I tillegg har hun vært vaktsjef for Hele Norge Svømmer og hatt ulike prosjektlederoppgaver.

– Noe av det som har satt mest spor er da jeg var på jobb som tv-journalist 22. juli. Jeg er en historieforteller med et stort hjerte for tv- og dokumentarfortellingen, og har møtt mange likesinnede og fantastiske mennesker som brenner for det samme, skriver hun, og videre:

– Det jeg kommer til å savne aller mest i NRK er mange av de fine folka, og muligheten til å fortelle historier som berører så mange.

Hagenes har en bachelor i journalistikk fra Volda, og arbeidserfaring fra Monster og TV 2 før hun fikk jobb i NRK. Hun startet sin karriere i NRK som en del av FleRe-prosjektet og fikk fast jobb under praksisperioden.

– Jeg lagde mange nyhetsreportasjer og en egen dokumentarserie om polske arbeidere siden jeg har polsk bakgrunn. Jeg mener at FleRe-prosjektet er viktig for NRK, som fremdeles har en lang vei å gå med tanke på å representere mangfold i mye av innholdet sitt. Det er nesten ingen ledere med flerkulturell bakgrunn.

– Mange av de flinkeste slutter

Hagenes mener hun har fått mye verdifull mangfoldskompetanse gjennom årene. Den skal hun ta med seg videre.

– Jeg håper at jeg med dette kan bidra til å gjøre verden litt bedre.

Selv om hun går ut av NRK, vil Hagenes fremdeles utfordre dem på å fortsette å lage kvalitetsinnhold med mening, og etterstrebe mangfold blant de ansatte. Ikke bare i etnisitet, men også alder.

– I NRK Stor-Oslo, som har vært mitt tilholdssted de siste årene, er det nesten ingen småbarnsmødre igjen blant journalistene. Det synes jeg er trist for tilfanget av saker.

Hun mener også at det fremdeles er svært få tv-regissører med flerkulturell bakgrunn i hele NRK.

– Og nå blir det altså en mindre når jeg går ut døren. Min opplevelse er at mange av de flinkeste journalistene slutter, og jeg tror både bedre lønns- og arbeidsvilkår er en nøkkel for å få dem til å bli værende, avslutter Hagenes.

Powered by Labrador CMS