Utenriksjournalist Charlotte Berrefjord Bergløff tar sluttpakke og forlater NRK.
Utenriksjournalist Charlotte Berrefjord Bergløff tar sluttpakke og forlater NRK.

Charlotte Bergløff slutter i NRK

– Fordypningsmulighetene innenfor NRK krymper, skriver den erfarne utenriksjournalisten.

Publisert Sist oppdatert

Utenriksjournalist Charlotte Bergløff er én av de rundt 80 personene som har søkt sluttpakke i den pågående nedbemanningen i NRK, bekrefter hun selv overfor Journalisten.

Sluttpakken er innvilget, og Bergløff forlater NRK i løpet av våren. Hun startet som vikar i utenriksredaksjonen i 2010, og ble fast ansatt som utenriksjournalist der i 2014.

– Oppfordringen fra NRK om å søke sluttpakker kom brått, og det er ikke med lett hjerte jeg takker for meg. Men når NRK først ba oss om å vurdere å øke kompetansen vår andre steder, ser jeg at det nå kan være spennende muligheter for meg utenfor NRK, skriver Bergløff.

– Heseblesende og fantastiske år

Bergløff har jobbet både med radio, tv og nett i utenriksredaksjonen. Hun har vært programleder for «Urix på lørdag» på NRK Radio og vaktsjef for Urix på NRK TV.

– Det har vært heseblesende, fantastiske og svært lærerike år, men først og fremst en jobb utført fra desk. Jeg skal heller ikke legge skjul på at turnusen kan utfordre både helsen, journalistikken og familielivet, men at samarbeidet med fantastisk proffe og hyggelige kolleger på desk og i flere redaksjoner og divisjoner har gjort det svært givende, skriver Bergløff.

Hun legger til at hun lenge har lengtet etter å i større grad få møte mennesker ansikt til ansikt i felt igjen, og bidra med større dybde enn hva en deskturnus gir rom for.

– Uheldig for NRK

Den siste tiden har hun vært utlånt til Dokumentar- og samfunnsdivisjonen for å bidra til en TV-dokumentar om krigen.

– Men nå er Dokumentar og samfunnsdivisjonen pålagt så store kutt at også fordypningsmulighetene innenfor NRK krymper. Det tror jeg er uheldig for NRK, og for min egen del risikerer jeg å bli parkert på desken i turnus. Å søke en korrespondentjobb har heller ikke føltes modent ennå, da det innebærer at jeg må rykke barna og familien min opp med roten for å realisere min drøm, som ikke nødvendigvis er deres, skriver Bergløff.

Som ikke vet hvor veien går videre ennå, men som skriver at hun kjenner en iver og glød etter å få fortsette å utvikle det journalistiske håndverket, og velger å kalle dette en «gavepakke» fra NRK.

Da Journalisten intervjuet Bergløff i mars i fjor, var hun på vei hjem fra Polen og Slovakia der hun hadde dekket flyktningstrømmen fra Ukraina.Powered by Labrador CMS