Fotojournalist Kyrre Lien og filmmusikkomponist Fritjof Wesseltoft vant pris for NRK-innslag.
Fotojournalist Kyrre Lien og filmmusikkomponist Fritjof Wesseltoft vant pris for NRK-innslag.

Til topps i korona-konkurranse

En av tre vinnere blant 52 kortfilmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fotojournalist Kyrre Lien og filmmusikkomponist Fridtjof Wesseltoft vant pris blant 52 bidrag i kortfilmkonkurransen «Stillstander», der filmskapere ble oppfordret til å bruke begrensningene koronasituasjonen skaper til å lage noe nytt.

Deres film «Lyden av dugnad» ble sendt på NRK, og viser et stillestående Oslo, der de har fanget lyder man ellers ikke hører i bybildet.

«Juryen tror at dette er en film som kan bli stående som et bilde på hvordan samfunnet vårt ble rammet og lammet», skriver juryen.

Den dokumentariske kortfilmen vant sammen med de to andre filmene «Innesperra» av Tordis Irene Fosse, og «Youthful Dreams» av Ibrahim Amaev. Konkurransen ble holdt av Viken filmsenter.

Juryens begrunnelse:

En by er ingenting uten folkeliv. Lyden av dugnad er et tidsbilde, fanget på et tidspunkt da byen lå øde, og lydene som ellers drukner i bybildet trådte fram. Tittelen på filmen er sentral for hvordan vi ser den – fraværet av fellesskap og mennesker understreker nettopp samhold og fellesskap. Filmen er godt håndverksmessig gjennomført og elegant klippet, og lyden spiller en viktig rolle for opplevelsen. Filmen er både vakker og trist, og har en scenografi som kan minne om en katastrofefilm fra Hollywood, men som likevel bærer noe håpefullt i seg. Filmen er gripende i all sin enkelhet, og slutter på nydelig vis med det vesle ordet TAKK.

Juryen tror at dette er en film som kan bli stående som et bilde på hvordan samfunnet vårt ble rammet og lammet.

Powered by Labrador CMS