Paul Sigve Amundsen har blant annet portrettert folk han har møtt på sin fire år lange reise gjennom 37 av Europas 44 land. Foto: Paul Sigve Amundsen

Paul Sigve Amundsen er Årets fotojournalist

– En allsidig og tydelig forteller, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets fotojournalist 2018 er frilansfotograf Paul S. Amundsen.

Tidligere hadde også denne kategorien en egen innsending, der fotografen selv satte sammen en portefølje av fem bilder han eller hun mente representerte arbeidet sitt.

Paul Sigve Amundsen er Årets fotojournalist 2018. Foto: Kristine Lindebø

Nytt av året er at juryen kårer Årets fotojournalist basert på de innsendte bidragene fra kategoriene 1-9.

Juryens begrunnelse: Årets fotojournalist har fortalt mye på ett år. Han tar ansvar for hvordan han vil formidle historiene sine og tar aktive visuelle språkvalg. Fotografen evner å jobbe med store prosjekter med en tydelig identitet, og han er en allsidig og tydelig forteller.

Natt til 30. september holdt rockeklubben Garage i Bergen åpent for siste gang. For stamgjestene og de ansatte ble det en natt fullt av sterke følelser, allsang og gravøl. Her headbanger Joseph Ryder til musikken.
Lisboa, Portugal: Ines Andrade e Sousa og Manuel Mendes de Almeida. – Vi bor fortsatt hos foreldrene våre, hver for oss, slik som de fleste andre unge i Portugal. Vi flytter ikke ut før vi eventuelt får en jobb og gifter oss.
I løpet av noen minutter gjør sminkørene ved Den Nationale Scene i Bergen skuespiller Herborg Kråkevik noen år eldre i rollen som Kristin Lavransdatter.
Økningen i antall turister som kommer til Norge, spesielt med cruiseskip, har satt flere populære turistmål under press. Som her i Stavanger hvor cruiseskipet Azura har lagt til kai like ved gamlebyen.
5: Liepaja, Latvia: Under den kalde krigen var fortene utenfor kystbyen yttergrensen i det enorme sovjetiske regimet. I dag er det en badeplass.
Powered by Labrador CMS