- Vi skal lage en arena hvor vi tar tilbake å være først med nyhetene, sier ansvarlig redaktør René Svendsen.

Vil være først med nyhetene

Redaktøren i Fredriksstad Blad ser mot sin tidligere arbeidsgiver når han vil gjøre nettavisen nyhetsledende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En gang var det slik at avisene var først med nyhetene. Kanskje særlig etter nettetavisenes inntog. Men så kom sosiale medier, bloggere og offentlige instansers egne informasjonskanaler. Å være først med en overskrift er ikke lenger redaksjonenes privilegium.

I hvert fall ble det tydelig for Fredriksstad Blads ansvarlige redaktør, René Svendsen. Og særlig da Morgan Andersen i begynnelsen av oktober vant ankesak mot Aftenposten. Nyheten ble kjent gjennom sosiale medier og Svendsen, som da var på reise til Oslo, var blitt fortalt om den fra flere andre hold før hans egen avis publiserte den.

- I sosiale medier kan du presentere nyheten på 140 tegn, mens vi først vil ha tak i Andersen og i Aftenpostens advokater for kommentar før vi publiserer. Det tar tid å få ut en sak, sier han.

Kommersielle muligheter

En direktetjeneste, slik VG en god stund har operert med, vil senke terskelen for hva som når opp. Saker som kanskje tidligere ble droppet fordi de alt var omtalt i andre medier eller sosiale kanaler, vil kunne nevnes i en slik tjeneste med en setning eller to om det som skjer.

Svendsen øremerker to årsverk til tjenesten. Dette er ansatte som egentlig skulle sluttet ved årsskiftet.

Han ser også kommersielle muligheter i en slik tjeneste. Siden innholdet kommer kronologisk, vil det også være muligheter til å plassere annonser i løpet.

- La oss si det regner, kanskje vil man da kunne annonse timesalg for av gummistøvler, sier han.

Men det kommersielle potensialet anser han likevel som beskjedent. Det viktigste er å gjenerobre posisjonen som stedet folk går for å bli oppdatert på det som skjer av nyheter i distriktet.

Powered by Labrador CMS