Christian Senning Andersen blir toppleder i Fremover

37-åringen går fra Hallingdølen til Narvik-avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Amedia-eide Fremover som i en pressemelding melder at styret i dag har ansatt Andersen som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i selskapet.

– Christian har bred kompetanse, både redaksjonelt og kommersielt. I tillegg har han en utpreget digital profil. Fremover står, som alle andre medier, midt i en brytningstid mellom analoge og digitale formidlings- og forretningsmodeller. Å vite det er en ting, å håndtere det er noe annet. Christian har vist at han behersker det siste, sier styreleder Anders Opdahl i Fremover AS i meldingen.

Narvik-forbindelser

Andersen er i dag administrerende direktør i Hallingdølen, og har erfaring som mellomleder i mediehusene Haugesunds Avis og Ringerikes Blad. Han har også jobbet i Amedias utviklingsavdeling. I tillegg har han forbindelser til Narvik.

– At Christian er født i Narvik og omtaler det som «sin by», gjør at forutsetningene for videre utvikling av Fremover styrkes ytterligere, som et av Amedias ledende mediehus i Nord-Norge. Det er en udelt fordel å ha kunnskaper om, og kjærlighet til, samfunnene vi lever av å betjene.

Den nye toppsjefen, som vokste opp på Hønefoss, sier at han gleder seg til å begynne i jobben.

Gamlesjefen til Tromsø

– Jeg har fulgt Fremover i mange år, og opplever avisa som ambisiøs og fremoverlent i en utfordrende men veldig spennende tid for hele bransjen. Først og fremst gir endringene i bransjen oss nå muligheter, og de ser jeg fram til å gripe sammen med staben i Fremover. Samtidig gleder jeg og familien oss til å bo og leve i Narvik, som vi har hatt et nært forhold til i alle år, sier Andersen i meldingen.

Han tiltrer senest 1. desember. Inntil den nye toppsjefen kommer konstitueres Anders Horne, som i dag er nyhetsredaktør i Fremover, som publisher i selskapet etter at dagens sjefredaktør Tone Angell Jensen går av i slutten av mai. Hun skal nå tilbake til Nordlys og jobbe som kommentator.

Powered by Labrador CMS