Anders Sømme Hammer. Foto: Kathrine Geard

Fritt Ords pris til Sømme Hammer

Får 400.000 kroner for sin uavhengige og kritiske dekning av Afghanistan-krigen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

“Han bor i Afghanistan, der han arbeider som frilansjournalist. Ved å reise rundt i landet uten eskorte tar han en stor personlig risiko, og kommer dermed i nærkontakt med sivile afghanere. Hans kritiske analyser rammer også mediedekningen av krigen,” skriver Fritt Ord i en pressemelding.

Fritt Ord ga Anders Sømme Hammer 220.000 kroner i oktober i fjor til bloggen hans fra Afghanistan.

Uredd

Stiftelsen skriver videre at Hammer har utvist en uredd bruk av det frie ord i sin dekning av Afghanistan-krigen. Han har vært villig til å utsette seg for risiko ved å være oppsøkende journalist i store deler av Afghanistan.

– Som frilanser har Anders Sømme Hammer vært villig til å utfordre sine egne oppdragsgivere og en til tider ukritisk dekning av Afghanistan-krigen. Slik har han markert seg som en journalist med uavhengighet og integritet.

 Årets frilanser

Anders Sømme Hammer har vært frilansjournalist i Afghanistan fra 2007 til i dag. Han har arbeidet for nyhetsavdelingen i NRK Radio og TV, vært med på å lage dokumentarer for NRK Brennpunkt og skrevet artikler for blant annet Dagbladet, Dagsavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og NTB.

På tampen av fjoråret ble Hamme utnevnt til årets frilanser av Frilansjournalistene.

 

 

Powered by Labrador CMS