Mer digitalt og mindre papir i GD. Fra venstre: Ingunn Klævahaugen, leder redaksjonsklubben i GD, nyhetsredaktør Anne Marie Løkken og ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen.
Mer digitalt og mindre papir i GD. Fra venstre: Ingunn Klævahaugen, leder redaksjonsklubben i GD, nyhetsredaktør Anne Marie Løkken og ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen.

GD halverer antallet papirutgaver

Går fra seks til tre papirutgivelser i uka.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 8. mai blir første dag uten papiravis for leserne av regionavisen GD. Fra og med andre uka i mai vil papiravisen kun komme ut tirsdag, torsdag og lørdag – mot seks dager i uka nå.

– Først og fremst reduserer vi antallet papirutgivelser fordi at verden har endret seg og vi må endre oss med den. 55 prosent av GD-abonnentene er heldigitale. Av de resterende abonnentene våre er det også veldig mange som først og fremst bruker våre digitale produkter, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør i GD, Tom Martin Kj. Hartviksen, i en pressemelding.

– Uansett hvor glade vi er i papiravisa, er det et produkt som blir stadig mindre brukt.

Fortsetter å falle

Han forteller at antallet papirabonnenter faller med mellom 10 og 15 prosent hvert år – og at det har gjort det over flere år.

– Den andre årsaken til at vi endrer antall papirutgivelser er de galopperende kostnadene knyttet til trykk og distribusjon av papiravisa. Distribusjonsprisen har økt med 32 prosent fra 2022 til 2023, og også i årene før har det vært solide økninger, sier GD-sjefen - og legger til:

– Hadde vi ikke redusert antall papirutgivelser ville vi raskt stått foran et valg: Enten kunne vi kuttet i antall skrivende journalister, slik at mengden journalistikk ble redusert, eller vi kunne økt abonnementsprisen med flere tusen kroner.

Hartviksen vet at leserne vil være delt i synet på nyheten om at antallet papirutgivelser halveres.

– Noen mener det er på høy tid. Vi har fått mange spørsmål om når GD skal endre antall utgivelser. Andre mener at papiravisa er det eneste som gjelder, og vil sterkt mislike at den ikke kan leses til frokosten hver morgen. Det har vi stor respekt for. Derfor er målet fortsatt å lage en god papiravis, og vi skal også gi papirleserne like mange avissider per uke som nå.

Ventet på

Tillitsvalgt for journalistene i GD, Ingunn Klævahaugen, forteller i pressemeldingen at de ansatte har ventet på frekvensendringa.

– Det er forståelig at papirabonnenter vil synes dette er trist, men denne avgjørelsen bidrar til at vi som redaksjon kan beholde journalistisk kraft, noe vi setter pris på. Det viktigste er å sikre framtiden til den uavhengige lokaljournalistikken.

Powered by Labrador CMS