Geir Ramnefjell fotografert på Skup-konferansen i 2022.
Geir Ramnefjell fotografert på Skup-konferansen i 2022.

MEDIEFOLK:

Geir Ramnefjell slutter på dagen i Dagbladet: – Kan ikke ha en stilling som dette halvveis

Slutter som politisk redaktør. Vil jobbe videre med klima, energi og omstilling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Geir Ramnefjell forlater Dagbladet, bekrefter han selv overfor Journalisten.

Ramnefjell har vært politisk redaktør i avisen siden 2016. Før det var han kulturredaktør samme sted.

Nå slutter han på dagen i avisa der han har jobbet i 18 år, med konkrete planer om å jobbe videre innenfor klima, energi og omstilling. Uten at han vil gå mer i detalj om planene nå.

– Må være helt fri

– Dette er fullt og helt min egen avgjørelse. Jeg tok kontakt med ledelsen i går og sa at jeg ønsket å slutte. Dette er ikke en stilling man kan ha halvveis, og hvis man ikke har hodet sitt 100 prosent på oppgaven man skal gjøre, sier Ramnefjell og legger til:

– Man må være helt fri som kommentator, og når jeg har bestemt meg for at jeg vil slutte og gå over til noe annet, må jeg også ta konsekvensene av det og slutte i Dagbladet.

Ramnefjell beskriver selv at han har latt seg oppsluke av klima, energi og omstilling de siste årene.

– Jeg har opparbeidet en ganske omfattende spesialkompetansen på det feltet, et område som kommer til å prege samfunnsutviklingen de neste tiåra. Jeg vil inn i det og jobbe videre med det. Det er det jeg merker at jeg brenner for, og har lyst til å bruke tida mi på fremover.

Hyller Dagbladet-kulturen

Han har bare gode ord om tiden sin og kulturen i Dagbladet, der han har jobbet som kulturjournalist, nyhetsjournalist, debattansvarlig, kulturredaktør og politisk redaktør.

– For min del har årene i Dagbladet bydd på enorme muligheter, og gitt meg muligheten til å lære fra noen av landets aller skarpeste publisistiske hoder. Jeg har fått sitte i morgenmøtene til lederavdelingen i over ti år og fått bryne meg på noen av de skarpeste analytikerne i Norge, så for meg har det vært et utrolig privilegium å få jobbe i Dagbladet.

Avisa har gått gjennom både opp- og nedturer i hans tid:

– Denne avisa har tatt mange ulike vendinger, og det har vært både seire og tunge tider. For min del så har jeg veldig tro på Dagbladet fortsatt. Dagbladet-kulturen er ikke en myte, den handler om å slippe alle til, løfte hverandre fram, ha tro på alle medarbeidere, og ikke bruke spisse albuer mot hverandre. Mye har skjedd gjennom årene her, mange har kommet og gått, men den kulturen finnes fortsatt, og jeg har kjempetro på at det vil føre Dagbladet videre til mange nye gode år, avslutter Ramnefjell.

M24 meldte først om nyheten.

Til opplysning: Geir Ramnefjell har tidligere vært nyhetssjef Nils Martin Silvolas leder i Dagbladet.

Powered by Labrador CMS