Vil skattlegge Google og MSN

Franske myndigheter vurderer å innføre nasjonal skatt på annonseinntektene til de store søketjenestene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy utalte torsdag ifølge Reuters at han ønsker at myndighetene skal undersøke om søkemotorenes annonseinntekter kan skattlegges i Frankrike, i tillegg til i tjenestenes hjemland. En slik skattlegging vil i tilfelle gjelde selv om operatøren har sitt hovedkontor utenfor Frankrike, så lenge nettbrukere som klikker på annonser, bannere eller sponsede lenker befinner seg i landet.

Verdiflytting

Sarkozy ønsker også at franske konkurransemyndigheter skal avklare om Google har en dominerende markedsposisjon innen nettannonsering i landet. Det kom fram i talen han torsdag holdt for ledere og representanter for kunst og underholdning.

Sarkozys kommentarer kom i kjølvannet av en medierapport som anbefaler at Frankrike beskatter annonseinntektene til giganter som Google, MSN og Yahoo, og bruker pengene til å støtte kreative næringer som har blitt rammet av den digitale revolusjonen. Forslaget, som ble framsatt i tilknytning til en offentlig finansiert undersøkelse, er Frankrikes siste svar på fritt fram-tilstandene for innhold på nettet. Fra før har landet skapt strid med noen av verdens strengeste lover mot piratkopiering.

– Løsningen ville sette en stopper for grenseløs berikelse uten noen form for kompensasjon, sier Guillaume Cerutti, en av rapportens forfattere, til Liberation.

Powered by Labrador CMS