Nyhedsavisen mest|lest i Danmark

Skype-investor har all grunn til å juble over siste lesertall fra sin nyeste investering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Danske Gallups aktualitetstall for januar 2008 viser at Nyhedsavisen, gratisavisen hvor Skype-investor Morten Lund nylig ble majoritetsaksjonær, er Danmarks mest leste avis med 604.000 lesere.

Dårlige nyheter, gode tall

Tallene kommer en uke etter at det ble kjent at investoren vil kvitte seg med 40-50 av de ansatte. Den tidligere islandskeide avisen har helt fra den så dagens lys, profilert seg som en «kvalitetsgratisavis». Målet var å heller å konkurrere med betalingsavisene enn med andre gratisaviser. Lunds omrokeringer har sådd tvil om profilen holder, eller om avisen nå vil bli en mer standard gratisavis.

Tvil om avisens fremtid

I den danske mediebransjen har også mange sådd tvil om hvor lenge gratisavisen, hvor det ryktes at aksjemajoriteten ble solgt for en krone for at Islandske Baugur/Dagsbrun ikke skulle måtte stå for de store driftsutgiftene, vil overleve under Lunds fargerike eierskap.

Tar ledertrøya

Sammenliknet med januar 2007 har Nyhedsavisen hatt en positiv vekst på 125 prosent, og er gått fra 268.000 til 604.000 lesere, skriver MediaWatch.dk.

Gratisavisen overtar dermed ledertrøya fra JP/Politikens gratisavis 24 timer, som i januar hadde 554.000 lesere. 24 timer har skåret ned på opplagstallene og husstandsomdelingen de siste månedene. Jyllands-Posten er Danmarks tredje største avis med 508.000 lesere, etterfulgt av gratisavisen MetroXpress med 501.000 lesere, skriver Berlingske.

Powered by Labrador CMS