Mediefolk:

– Dette er min drømmejobb, sier Ingrid Fredriksen om sin nye rolle i Lab2.

Ingrid Fredriksen blir ny grave- og historiecoach i Lab2

TV 2 satser mer på gravejournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 styrker satsingen på graving og dybdejournalistikk. Det gjør mediehuset blant annet ved å ansette Ingrid Fredriksen som ny grave- og historiecoach i Lab2.

– Å få Ingrid inn i Lab2 vil gi teamet enda mer redaksjonell kraft og fart. Hun har allerede markert seg tydelig som journalist i TV 2 - men også en lagspiller, som er svært viktig i rollen, sier Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, i en pressemelding.

Fredriksen har tidligere vunnet en rekke priser både for historiefortelling og graving, blant annet Skup-prisen.

– Dette er min drømmejobb. Jeg er veldig spent - og glad - for at jeg får mulighet til å jobbe mer med det jeg brenner for, sier Fredriksen.

TV 2 etablerte Lab2 for to år siden med mål om at det skal være «et kraftsenter for fremtidens nyhetsjournalistikk i TV 2» - og styrke mediehusets undersøkende journalistikk.

Lab 2 har til nå bestått av én designer, to datajournalister og én leder. Nå styrker Lab2 teamet med Fredriksen som grave- og historiecoach. I rollen skal hun jobbe tett sammen med ledere og journalister i TV 2 for å sikre fremdrift, metodikk og god formidling, skriver TV 2 i pressemeldingen.

Fredriksen ble ansatt som journalist i TV 2s inneriksavdeling i Bergen i 2019, og har fra før lang erfaring som journalist, blant annet ni år i Bergens Tidende.

– Jeg er kjempeglad for at TV 2 fortsetter å satse på kvalitetsjournalistikk. Det skjer mye innen både journalistikk og utvikling, og vi i laben skal fortsette å sørge for god flyt fremover. Å få Ingrid med på laget er et stort løft for oss, sier Anniken Hjertholm, leder for Lab2.

Powered by Labrador CMS