Sjefredaktør i TV2, Olav T. Sandnes. Eivind Senneset / TV 2

TV 2 lanserer «Lab2» for å styrke presentasjon og undersøkende journalistikk

Oppretter flere stillinger i Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 oppretter prosjektet «Lab2» i Bergen og ansetter flere folk. Det skriver kanalen i ei pressemelding onsdag.

– Lab2 skal være et kraftsenter for fremtidens nyhetsjournalistikk i TV 2, som styrker oss på undersøkende journalistikk, presentasjon og publiseringsløp av nyhetene våre i en ny tid, sier sjefredaktør Olav T. Sandnes.

TV 2 hadde i år ingen egne bidrag nominert til Skup-prisen, som er Norges største annerkjennelse for undersøkende journalistikk. Kun «Skogmannen», som er produsert av Mastiff, var nominert. Det viste lista over de nominerte, som ble offentliggjort tidligere i år.

Gjennom Lab2 skal alle i kanalen få hjelp til å nå flest mulig seere og lesere, både i gravesaker og andre typer saker.

Både løpende saker, «breaking news» og store, langsiktige nyhetssaker og mindre prosjekter, kan få hjelp hos Lab2. Noen prosjekter vil jobbe med Lab2 fra A til Å, mens andre trenger hjelp i utvalgte faser, som presentasjon eller publiseringsløp.

Prosjektet organiseres gjennom ei prosjektgruppe med tre faste deltakere. Her kommer nyopprettede stillinger som datajournalist og grafisk designer for visuell journalistikk, samt en reportasjesjef, som er en prosjektstilling på ett år.

I tillegg vil reportere og fotografer være tilknyttet ulike prosjekter.

Lab 2 skal også bidra til å bygge opp gode samarbeidsarenaer internt i TV 2, styrke TV 2s bidrag til Media City Bergen og medieklyngen, og samarbeidet med Senter for undersøkende journalistikk, melder TV 2.

Prosjektgruppa skal være synlig, utadrettet og sørge for at kompetanse deles og spres. Målet er at mange TV 2ere er innom Lab2 og selv lærer seg metodikken for å jobbe videre med den i det daglige.

– Vi er sikre på at Lab2 vil løfte journalistikken vår og gjøre oss enda bedre på undersøkende journalistikk, sier Sandnes, og peker på at de nå også styrker redaksjonen i Bergen, som de var tydelig på i allmennkringkastingsavtalen.

Powered by Labrador CMS