Gunnar Stavrum blir ansvarlig redaktør og Marianne Drivdal nyhetsredaktør, i den nye Amedia-avisen KRS.
Gunnar Stavrum blir ansvarlig redaktør og Marianne Drivdal nyhetsredaktør, i den nye Amedia-avisen KRS.

Gunnar Stavrum blir redaktør for ny lokalavis i Kristiansand

Nettavisens ansvarlige redaktør tar delvis permisjon fra Nettavisen fra 15. juli og tar over rollen som ansvarlig redaktør for Amedias nysatsing KRS.

Publisert Sist oppdatert

– Kristiansand by trenger sin egen lokalavis. Vi skal lage avisen for alle som bor og lever i Kristiansand. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggerne og det som skjer, sier Gunnar Stavrum, som blir ansvarlig redaktør i KRS, i en pressemelding.

KRS blir en helt ny og digital lokalavis for Kristiansand. Eier og utgiver er Amedia

Nettavisens ansvarlige redaktør tar delvis permisjon fra Nettavisen fra 15. juli og tar over rollen som ansvarlig redaktør for KRS.

– Etableringen av KRS gjør at lokale saker blir belyst fra flere sider, som bidrar til større mediemangfold i Kristiansand. KRS blir en ny arena for lokal meningsbrytning og nye stemmer. Vår etablering bidrar til å utvikle lokaldemokratiet, sier Stavrum.

KRS-redaktøren er opprinnelig fra Kristiansand.

– KRS blir en partipolitisk uavhengig lokalavis som gjennom kritisk, åpen, uavhengig og redelig journalistikk skal ivareta Kristiansand-samfunnets og innbyggernes interesser, egenart og kultur. Vi skal være en åpen og inkluderende avis, fortsetter Stavrum.

Med seg til å lede KRS får Stavrum med seg Marianne Drivdal fra Tvedestrandsposten, hvor hun har vært ansvarlig redaktør. Nå blir hun nyhetsredaktør i nysatsingen.

– KRS skal være en sprek byavis som går tett på Kristiansand og menneskene som bor der. Vi skal stille de kritiske spørsmålene, men også være en avis som heier på lokalsamfunnet, sier Drivdal.

Hun er også opprinnelig fra Kristiansand.

I løpet av sommeren vil Stavrum og Drivdal rekruttere medarbeidere til redaksjonen. KRS har leid lokaler i sentrum, og flytter inn i løpet av sommeren.

Powered by Labrador CMS