Henrik Hokaasen Røyne (23) fra Høgskulen i Volda er den nye lederen for NJ Student. Foto: Eskil Wie Furunes

Henrik Hokaasen Røyne er ny leder i NJ Student

Bekymret for journalistutdanninger som legges ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag hadde Norsk Journalistlag Student sitt årsmøte. Henrik Hokaasen Røyne (23) fra Høgskulen i Volda ble valgt til ny leder.

– Det er kjempemoro. Det blir kult å komme tettere på organisasjonen og se hvordan den jobber. Så tenker jeg å ta med det jeg lærer tilbake til studentklubben i Volda, sier han til Journalisten.

Røyne begynner nå på tredjeåret i Volda, hvor han tar en bachelor i journalistikk med spesialisering i avis og nett. Han gleder seg veldig til å jobbe mer inn mot Norsk Journalistlag og planlegger å videreføre mye av arbeidet som gjøres i dag, blant annet med studentklubbene, god kvalitet i utdanningen og rettigheter i praksis.

Den store bekymringen hans er at flere program for journalistikk har blitt lagt ned flere steder i Norge.

– Det er viktig at vi for eksempel prøver å få klubben i Trondheim til å leve videre, selv om journalistlinjen legges ned. Det er mange studenter som engasjerer seg i studentmediene, og de kan bli med i Norsk Journalistlag, sier Røyne.

De siste månedene har hans egen skole, Høgskulen i Volda, gått gjennom turbulente tider. Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ble omplassert etter en lang og konfliktfylt prosess, og det har vært flere medieoppslag om konflikten i Khrono, Medier24, Dagens Næringsliv og lokalavisene i Volda.

– Hvordan oppleves situasjonen i Volda for studentene akkurat nå?

– Akkurat nå er det mye usikkerhet. Vi som studenter har fått lite informasjon om det som skjer. Det er leit, sier Røyne.

– Jeg håper at når vi nå kommer tilbake til studiet, så får vi god informasjon rundt hva som har skjedd og hva som skjer videre. At de gjør noe for at vi får tilliten tilbake til skolen. Det håper jeg, fortsetter han.

Nytt styre i NJ Student. Fra venstre: Leder Henrik Hokaasen Røyne (Volda), varamedlem Marthe Stoksvik (Trondheim), styremedlem Thomas Fausko (Oslo), sekretær May-Helen Simonsen (Bodø) og styremedlem Guro Gulstuen Nordhagen (Oslo). Nyvalgt nestleder Mari Hansen Ingelson (Bergen) var ikke tilstede. Foto: Eskil Wie Furunes
Powered by Labrador CMS