NRKs direktør for Marienlystdivisjonen, Vibeke Fürst Haugen, og nyhetsdirektør Helje Solberg er de to eneste kvinnelige søkerne på stillingen som ny kringkastingssjef.

Kun to av 22 søkere er kvinner – begge NRK-topper

Få kvinner på søkerlisten som kringkastingssjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da listen over søkere til kringkastingssjef ble offentliggjort var kun to av 22 søkere til stillingen kvinner.

Det er imidlertid to kvinner med erfaring fra NRK-ledelse som søker:

Direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen og nyhetsdirektør Helje Solberg er de to kvinnelige søkerne på stillingen.

Fürst Haugen er direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, og har jobbet for rikskringkasteren i over 20 år. Hun har tidligere vært redaktør for NRK Super og var konstituert som kringkastingssjef da Thor Gjermund Eriksen var i permisjon i 2019.

I 2015 ble hun kåret til «Årets kvinnelige medieleder» av Medienettverket.

– Det stemmer at jeg har søkt stillingen. Har ingen kommentar utover at styret nå får gjøre sin jobb, skriver Fürst Haugen i en tekstmelding til Journalisten.

Helje Solberg er nyhetsdirektør i NRK, den jobben har hun hatt siden 2018, før det var hun nyhetsredaktør i VG.

I 2018 ble hun også kåret til «Årets kvinnelige medieleder» av medienettverket, og i ble «Årets redaktører i Oslo og Akerhus 2021»

– NRKs brede oppdrag er motiverende og dette er en svært spennende jobb. Nå må styret få arbeidsro til å ta prosessen i havn, derfor har jeg ingen ytterligere kommentarer, skriver Solberg til Journalisten.

Powered by Labrador CMS