Tore Strømøy dro til Filippinene for å møte «Bamsegutt» og lage NRK-serie.
Tore Strømøy dro til Filippinene for å møte «Bamsegutt» og lage NRK-serie.

«Ingen elsker Bamsegutt»

– Her har NRK bommet grovt

Aftenposten-kommentator hardt ut mot Tore Strømøy-serie.

Publisert Sist oppdatert

«[Det er] vanskelig å forstå at ikke Strømøy og NRK vet bedre enn dette. Dette er en mistenkeliggjøring av en rekke mennesker som gjør jobben sin, og av et system som er bygd opp nettopp for å beskytte sårbare barn», skriver Aftenposten-kommentator Christina Pletten om framstillingen av norsk barnevern i Tore Strømøys ferske dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt».

Pletten reagerer kraftig på både framstillinger og presseetikk i serien, blant annet at NRK publiserer legekonsultasjon der «Bamsegutts» fysiske og mentale tilstand diskuteres, og at journalisten Strømøy blir en deltakende part i familiens situasjon.

Hun konkluderer: «Her har NRK bommet grovt. Og man må spørre seg om dette i det hele tatt burde vært vist.»

Strømøy har forsvart prosjektet i et eget innlegg hos Aftenposten, og skriver blant annet:

«Jeg vil snakke et språk som folk forstår, og har også brukt virkemidler som folk forstår. Som 'overtydelige' kommentarer og at folk ikke trenger å gjette hva jeg prøver å fortelle. Jeg bruker kjente virkemidler, snakker folkelig, unngår fremmedord og ja: Jeg tar del i mine programmer.»

Også NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk har kommentert kritikken i en nyhetsartikkel i Aftenposten.

– Det er klart at det er en krevende historie å fortelle, men det er en viktig historie å fortelle, sier Kalbakk, som forsvarer de ulike redaksjonelle valgene.

Powered by Labrador CMS