Journalistene i Palestine TV fikk beskjeden om en mangeårig kollegas død på direkten.

Gaza

I sjokk på direkten:
– Beskytter ikke journalister

Fikk beskjed om kollegaens død under direktesending.

Publisert Sist oppdatert

En video fra en direktesending der Palestine TV-reporter Salman Al Bashir får beskjed om at kollegaen Mohammed Abu Hatab og hele familien er drept i et bombeangrep, har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier gjennom helga.

Mens Al Bashir rapporterer direkte fra Nasser-sykehuset sør på Gaza får han beskjeden om at hans egen kollega er blant de omkomne som har blitt fraktet til sykehuset, skriver AP News.

Både Al Bashir og programlederen i nyhetsstudio på Vestbredden bryter sammen i gråt, viser videoen. Reporteren gir uttrykk for sjokk og sorg når han fortsetter sendingen:

– Vi kommer til å bli drept, én etter én. Vi er alle ofre her, martyrer, bare på ulike tidspunkt.

–  Ingen følger med på eller bryr seg om omfanget av denne katastrofen eller ulovlighetene vi opplever i Gaza.

Al Bashir, iført hjelm og vest med pressemerker, tar også opp hvor utsatt journalister føler seg:

– Ingen internasjonal sikkerhet, ingen immunitet eller noe for disse hjelmene eller vestene. Det er kun et ord på klærne våre, ingenting annet. De beskytter ikke journalister. Vi er ofre, direkte på tv, sier den opprørte reporteren mens han tar av seg hjelm og vest.

Ifølge AP News hadde Abu Hatab vært ansatt i Palestine TV i 26 år. 11 mennesker ble drept i angrepet mot huset der han bodde med familien, skriver AP News, som også viser til at en israelsk forsvarstalsmann opplyste å ikke være kjent med dødsfallet.

Palestine TV, som del av Palestine Broadcasting Corporation, har vært en offentlig virksomhet under de palestinske selvstyremyndighetene siden 2010.

Powered by Labrador CMS