Illustrasjonsbilde Facebook.

Menn identifiserer dømte overgripere på Facebook

En gruppe menn fra Østlandet har opprettet en side på Facebook hvor de har identifisert ti menn fra hele Norge som er dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De sju mennene bak Facebook-siden har identifisert ti menn med navn, bilde, alder, bosted, dom og en rekke saksopplysninger fra rettssaken eller mediene, skriver Bergensavisen.

– Vi legger ikke ut informasjon om noen uten at vi er hundre prosent sikker på at de er overgripere. Enten gjennom en dom eller en tilståelse i retten. Vi identifiserer ingen som ikke er dømt eller har tilstått overgrep mot barn, sier en av mennene, som ønsker å være anonym av hensyn til familien, til avisen.

Førsteamanuensis Bjørnar Borvik ved Det juridiske fakultet på UiB mener identifiseringen berører minst tre regelsett som går på ærekrenkelser, hensynsløs atferd og krenkelse av privatlivets fred.

– Det første er ærekrenkelser, men så lenge påstandene som fremsettes er sanne, vil det normalt sett ikke være straffbart. Men brudd på privatlivets fred, offentliggjøring av private opplysninger og trakassering kan være straffbart, sier Borvik til BA.

Mannen BA har snakket med er klar over at de opererer på siden av loven, og at det de gjør kan være en belastning både for den domfelte, overgriperens ofre og hans familie.

Powered by Labrador CMS