Ingeborg Kløve-Graue har byttet ut pandemimottak med NRK Nyheter.
Ingeborg Kløve-Graue har byttet ut pandemimottak med NRK Nyheter.

Ingeborg har stått i frontlinjen som sykepleier på koronamottak. Nå jobber hun som journalist

Det finnes likheter mellom jobbene, mener hun.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ingeborg Kløve-Graue var ferdig med sykepleierutdanningen og jobbet tre år som sykepleier da pandemien kom til Norge. Da ble hun en del av pandemimottaket ved Haukeland sykehus i Bergen.

– Det var krevende å stå i et slikt utbrudd, men til tross for at det var litt ekkelt i starten kom det gode rutiner på plass fort, sier hun til Journalisten.

Nå er Kløve-Graue praktikant i NRK Nyheter via Nynorsk mediesenter.

Det er noe helt annet, mener hun.

– Jeg får tidvis brukt mye av den kunnskapen jeg har fått opparbeidet meg. Men det er mye mer krevende enn jeg hadde forventet på forhånd! Når jeg var sykepleier hang jeg mye med sykepleiere og leger. Journalister er veldig aktive i samfunnet, det er kjempespennende.

Ville jobbe med formidling

En av tingene hun savnet med å jobbe som sykepleier var å jobbe kreativt.

– Men jeg var stolt av å være sykepleier. Jeg ville jobbe mer med formidling, og jobbe mer med å få ut god informasjon.

Så langt har Kløve-Graue fått kjenne på at journalistikk er et spennende og allsidig yrke, og hun ser frem til krevende arbeidsdager.

– Som ny journalist skal hver dag være utfordrende. En får en unik sjanse til å vise hva som skjer i samfunnet vårt, og da tenker jeg det er viktig å alltid utfordre seg selv på om en stiller de riktige spørsmålene, tenker objektivt og ser mennesket bak saken.

En vil alltid være farget av egne meninger og erfaringer, mener hun.

– Så den største, men og mest spennende utfordringen er å lære å stille gode spørsmål og utfordre egne meninger. Jeg tenker at spesielt for nye journalister, som meg selv, så skal vi skape oss utfordrende arbeidsdager slik at vi lærer mest mulig.

Tidspress

Det finnes noen få likheter mellom jobbene som sykepleier og journalist , mener Kløve-Graue.

– I begge jobbene er det et stort tidspress. Som sykepleier jobbet jeg i turnus, og det gjør jeg nå også. Jeg tar også med meg en sykepleiers respekt for dem jeg møter, sier hun.

Andre erfaringer hun tar med seg videre er at hun er vant til å snakke med folk.

– Jeg er vant til å snakke med folk om vanskelige situasjoner. I helsevesenet har vi et vanskelig språk med faguttrykk, så jeg har også mye erfaring med å formidle ting til andre på en lettfattelig måte. Vi har også et godt verdisyn som jeg tar med meg videre.

Hun legger til at hun heier på sykepleierkollegaene sine og står sammen med dem i pandemien og den vanskelige tiden de går gjennom nå.

Powered by Labrador CMS