Norsk Journalistlag samler inn penger for å hjelpe journalistikken i Ukraina og Russland.
Norsk Journalistlag samler inn penger for å hjelpe journalistikken i Ukraina og Russland.

NJ varsler flere hjelpetiltak for ukrainske journalister

Åpner solidaritetsfondet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag (NJ) har satt i gang omfattende hjelp til kollegaer i Ukraina, melder fagforbundet. Nå vurderes også hjelp til journalister i Russland.

– Ukrainske journalister jobber i livsfare og under svært vanskelige forhold. Samtidig er situasjonen kritisk også for de siste uavhengige journalistene i Russland, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Åpner solidaritetsfondet

Alle medlemmer i NJ betaler månedlig inn 1 prosent av kontingenten til Solidaritetsfondet. Disse pengene vurderer NJ å bruke dersom situasjonen i Ukraina krever det.

Pengene utgjør rundt rundt en halv million kroner årlig, og vil også være aktuelt å bruke for å støtte uavhengige russiske journalister, skriver NJ på sine nettsider.

Kan sende penger

Ifølge NJ har de flere sikkerhetsprosjekter for Ukraina gående gjennom den europeiske journalistføderasjonen (EFJ), og føderasjonen jobber med å få økonomisk hjelp frem til journalistkollegaer.

Flere medlemmer har vært i kontakt med NJ om muligheter for å hjelpe, og nå samler NJ inn penger til journalister i Ukraina og Russland.

De som ønsker å bidra kan bruke Vipps-nr 530685 eller bankkonto 6022 05 01518, opplyser NJ.

«Pengene som kommer inn, vil uavkortet gå til tiltak for ukrainske og/eller russiske uavhengige journalister. På grunn av den uoversiktlige situasjonen er det ikke klart hvilke konkrete prosjekter som vi skal støtte», skriver NJ.

  • Til opplysning: Journalisten eies og utgis av NJ.
Powered by Labrador CMS