Kringkastingsrådet samles igjen.

527 henvendelser til Kringkastingsrådet om Israel-tirade på P13

Samles til møte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når Kringkastingsrådet samles til møte torsdag 11. februar, skal de blant annet håndtere klager mot en sak NRK allerede har beklaget:

Programleder Shaun Henrik Mathesons kraftige utfall mot Israel, i eget program på radiokanalen P13, har skapt totalt 527 henvendelser til rådet.

Det opplyser de selv i en melding.

De aller fleste henvendelsene er klager, og mange av klagene er varianter over en likelydende tekst:

«Jeg reagerer ganske kraftig på programmet til Shaun Henrik Matheson. Det gjelder innsalget fra 15.14 og utover, hvor han omtaler vaksineringen fra Israel. Matheson karikerer, gjør narr av og feilinformerer grovt. Det kunne vært verdt en klage alene. Men i innslaget går han så langt til å mer enn antyde at han skulle håpe at vaksinen ikke fungerte i Israel. At en NRK ansatt kan uttale på radio et ønske, ja nær sagt et håp, om at en livsviktig vaksine ikke fungerer for en befolkningsgruppe synes meg å være langt over en grense for hva som er akseptabelt å si.»

Rådets sekretær, Erik Skarrud, har tidligere fortalt til NTB at over 300 klager kom inn det første døgnet etter radiosendingen tirsdag 2. februar.

Rådet skal også behandle en rekke andre saker, blant annet om Resett-redaktør Helge Lurås' deltakelse i «Debatten» og selvmord som tema i dramaserien «Rådebank».

Totalt ligger det 1083 publikumshenvendelser bak sakslista.

På grunn av smittevernshensyn holdes møtet digitalt.

Powered by Labrador CMS