Journalist Silje Løvstad Thjømøe fotografert på landsmøtet til Norsk Journalistlag tidligere i år. Foto: Kristine Lindebø

Ønsker at iTromsø-journalist skal vitne i stor narkotikasak

Redaktør Stig Jakobsen reagerer.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forsvareren til den ene tiltalte i en narkotikasak i Tromsø, vil stevne iTromsø-journalist Silje Løvstad Thjømøe som vitne i rettssaken, skriver Nordlys.

Avisen forteller at Thjømøe skrev en artikkel om hvordan en politihund tilfeldigvis skal ha kommet på sporet av det som viste seg å være det største narkobeslaget i Tromsø noensinne.

Det er på bakgrunn av denne artikkelen at forsvareren ønsker at journalisten skal vitne, skriver iTromsø selv.

Journalist Thjømøe bekrefter overfor egen avis at hun har fått beskjed om at vitneinnkalling er oversendt statsavokaten, men vil ikke kommentere saken overfor Nordlys. Hun henviser til sjefredaktør Stig Jakobsen.

– Jeg reagerer på at en av våre journalister kalles inn som vitne i en sak, der vedkommende kun har kjennskap til dette gjennom sitt profesjonelle virke. Hun har ingen forbindelse eller ytterligere kjennskap til narkotiksaken, enn det hun sitter på av opplysninger som kommet fram gjennom vanlig journalistisk arbeid og kildepleie, sier Jakobsen til Nordlys.

Jakobsen minner om at pressens kildevern er sterkt, også i domstolen, og beskyttet av straffeprosesslovens paragraf 125.

Powered by Labrador CMS