Minervas mediekritiker Jan Arild Snoen mener kreditering ikke hjelper Lars Hellberg. Foto: Birgit Dannenberg

Beskyldes for mer plagiat

Minervas Mediekritikk skyter mot Lars Hellberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten får tilsynelatende ikke fred for anklager om stofftyveri. Men mens andre har kritisert avisen for ikke å oppgi kilder, mener Minervas mediekritiker Jan Arild Snoen at kreditering ikke hjelper Lars Hellberg.

Uvesentligheter

Snoen har også tidligere gått i rette med Hellberg og anklagd ham for omfattende klipping fra Dagsavisen. Nå sammenholder Snoen Aftenposten-kommentatorens artikkel på side to i dagens kulturdel (på nett i ettermiddag) med Dagsavisens artikkel om Vinmonopolet mandag.

– Legg merke til at Hellberg faktisk henviser til Dagsavisen tidlig i kommentaren. I hans verden er dette tydeligvis tilstrekkelig ryggdekning til å kopiere praktisk talt hele innholdet, og bare legge til uvesentligheter selv, skriver Snoen.

Legitimt

Hellberg selv reagerer med forbauselse på kritikken:

– Dette er jo bare tull. Jeg har brukt Dagsavisens opplysninger til å skrive en kommentar, en meningsytring. Det er helt legitimt, sier han til Journalisten.

Kommentatoren sier han ikke har brukt andre kilder enn konkurrenten, men at det å kommentere fakta andre bringer fram, befinner seg trygt innenfor sitatretten.

– Hvor mye av artikkelen din anslår du er hentet fra Dagsavisen?

– Halvparten er fakta, halvparten er ytring.

Powered by Labrador CMS