Nettsjef Brenna oppsagt

Fem årsverk kuttes i Teknisk Ukeblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En måned inn i sin nye jobb tar administrerende direktør Jan M. Moberg grep og kutter bemanningen i Teknisk Ukeblad.

Fem ansatte fikk denne uken beskjed om at det ikke lenger er jobb til dem i bedriften. Blant disse er nettsjef Anders Brenna, torsdag ryddet han kontoret.

Prosjekt

– Jeg er selvfølgelig skuffet over at dette skjer, men jeg har samtidig forståelse for at Moberg gjør dette. Men jeg ville jo ikke slutte i Teknisk Ukeblad, sier Brenna.

Brenna forteller at han får ta med seg et prosjekt fra TU for å arbeide videre med det. Han er hemmelighetsfull om hva prosjektet går ut på, men skal, når han har fått summet seg, se etter partnere og finansiering.

Moberg forklarer at oppsigelsene er uten arbeidsplikt i oppsigelsestiden. I tillegg til Brenna er to ansatte i salgsavdelingen sagt opp, samt at to engasjementer i redaksjonen er avviklet.

I sommer forsvant ytterligere to årsverk i redaksjonen gjennom AFP og en sluttpakkeløsning.

2010

I 2009 er det ventet et underskudd i TU Media, utsiktene for 2010 er usikker forteller Moberg.

– Det er blandede signaler. Jeg er vel litt mindre pessimistisk nå enn jeg var for et par uker siden. Vi får inn ny salgsdirektør i begynnelsen av desember. Fremtiden skal ikke bare løses gjennom kutt, vi skal også jobbe mer med inntektssiden enn vi har gjort, sier Moberg.

Han understreker at kvaliteten på produktet er viktig, og at dette er en prioritet for ham og ansvarlig redaktør Tormod Haugstad.

– Vi skal løse dette, det er masse dyktige folk her.

Ryddig

Redaksjonsklubbens leder Trond Gram forteller at prosessen har gått ryddig for seg og at ansiennitetsprinsippet har vært fulgt under nedbemanningen. Gram har tiltro til at Moberg vil sørge for å opprettholde kvaliteten på produktet.

– Det er klart det er mye å kutte ti prosent, og uheldig for dem som slutter. Naturlig nok. Samtidig ser vi at markedet er trist. Det er en vanskelig situasjon, og vi slipper ikke unna den. Jeg håper det vil bli med dette, for tas det mye mer her, går det utover kvaliteten, sier Gram.

Selv om Brenna nå rydder pulten og forbereder seg til å jobbe med egne prosjekter, så er det ingen vonde følelser rundt oppsigelsen.

– Alt i alt har det vært ryddig og jeg skulle ønske Moberg begynte tidligere. Jeg tror det ville vært kult å jobbe for ham.

Powered by Labrador CMS