Mediefolk:

Synne Eggum Myrvang, Jens Friberg og Mikal Aaserud er alle nye VG-journalister.

VG styrker redaksjonen med tre journalister

Et comeback og to hentes fra egne rekker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mikal Aaserud (34) gjør comeback i VG Sporten. Jens Friberg (28) skal løfte VG Sporten videre på video. Og Synne Eggum Myrvang (25) skal styrke breakinglaget i VGs nyhetsavdeling.

Om sistnevnte sier VGs breakingsjef Robert Simsø:

– Synne er en komplett lagspiller, og en allsidig journalist som behersker breakingfaget til det fulle. Hun er lynkjapp og presis og tar ansvar for å vinne nyhetskampen på vegne av hele avdelingen, sier han i pressemeldingen fra VG.

Eggum Myrvang har en bachelor i journalistikk fra Oslo Met og har erfaring fra blant annet P3 og Amedia, samt snart tre år i VG. Nå får hun fast jobb i avisen.

– Dette er drømmejobben. Jeg hadde mine første blålys-rykk i min egen lokalavis, ReAvisa, for nærmere ti år siden - og siden da har hjertet banket ekstra hardt for breaking news. Det var likevel først da jeg kom til VG jeg skjønte at det var akkurat det feltet jeg også ville satse på, sier 25-åringen.

Mikal Aaserud kommer fra NRK og gjør comeback i VG.

– Med Mikal på laget får vi en journalist som behersker både den kjappe nyhetsjournalistikken så vel som den kritiske. Han er en sulten nyhetsjeger som vil løfte den offensive gjengen på sporten i VG ytterligere. Vi gleder oss til å ønske han velkommen tilbake, sier nyhetssjef Øystein Hernes i VG Sporten.

Aaserud har en bachelor i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania og har mange år som fotballtrener i Lyn bak seg.

Jens Friberg har vært vikar for VG Sporten i flere år og har bekledd ulike roller i avdelingen. Nå får også han fast jobb.

– Jens er en strålende breakingjournalist med stort potensial på flere områder. Han jobber for avdelingens beste, og har lykkes alle steder han har prøvd seg. Nå skal han styrke videosatsingen til VG Sporten, sier Hernes.

Friberg er utdannet journalist ved Norges Kreative Høyskole og avslutter i disse dager en mastergrad i lektorprogrammet ved Universitetet i Oslo.

Powered by Labrador CMS